Declarații halucinante ale fostului ministru Andrei Marga: Ucraina trebuie să cedeze teritorii României, Rusiei, Ungariei și Poloniei

0

Declarații halucinante ale fostului ministru Andrei Marga, în contextul războiului din Ucraina. Marga este de părere că Ucraina trebuie să cedeze teritorii atât Rusiei, cât și României, Ungariei și Poloniei. Este un mesaj identic cu cel al lui Vladimir Putin ca să justifice invadarea Ucrainei.

Andrei Marga a făcut aceste afirmații la Alba Iulia, în cadrul unui eveniment în care și-a lansat cartea ”Soarta democrației”.

„Suntem într-o situație absolut specială și o spun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, României – Bucovina și Rusiei – Donbasul și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări. Ne cramponăm, asta e, va fi conflict.

Să fim foarte limpezi – cât timp nu se rezolvă printr-o discuție și cu America, și cu Rusia, și cu Germania, și cu Ucraina și cu China situația și nu se va ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”, a spus Andrei Marga, răspunzând unei întrebări pe tema războiului din Ucraina.

Noi nu avem documentele secrete care au dus la situația din Ucraina. Personal, sunt pentru realismul politic. Ar trebui ca supraputerile Statele Unite, China, Rusia și Uniunea Europeană să aibă înțelegere pentru o nouă structură de securitate în Europa și în lume. Cât timp nu e această structură de securitate, și încă nu e deocamdată, toate părțile se înarmează și vin pe câmpul de luptă din Ucraina, nu va fi posibilă democratizarea nici în Ucraina, nici în rest. Și restul e într-un fel confiscat și deturnat de la democrație”, a spus el.

Referindu-se la Ucraina, Marga a afirmat: „Acolo mai e mult până la democrație. Acolo, la ora actuală partidele sunt interzise, televiziunile sunt sub controlul uneia dintre ele. Acolo sunt oameni foarte bogați care pleacă, pleacă, pleacă cu banii din țară. O țară din care marea parte a oamenilor pleacă cu bani, cu tot, n-are cum să fie nici democrație, nici dezvoltată. Mai mult până la democrație”.

„România nu are ce căuta în acest război. (…) România are toate resursele să nu sufere cu criza energetică”, a mai declarat fostul ministru.

Andrei Marga a fost ministru al Educației și rector al Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

1 afisări
Sursa: DIGI24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*