• Cookie
  • Drept la replica
  • Termeni si Conditii
  • Scrie un articol
  • Redacția
luni, octombrie 2, 2023
  • Login
  • Register
RealitateaFaraCenzura.ro
ADVERTISEMENT
  • Acasa
  • Comunicate de presă
  • High Tech
    • Spam & Phishing
  • LIFE & STYLE
    • CanCan-uri
      • Media/Emisiuni TV
      • Pamflete /Bancuri
      • Vedete
    • Retete culinare
    • Sanatate si Diete
    • Modă & Frumuseţe
    • Travel
  • Relaţii & Sex
  • Stiri
    • Coruptie
    • Istorie
    • Info utile
    • Fabrica se stiri
    • Auto & Moto
    • Sondaje
    • Social
    • Actualitate
    • Economie
    • Justitie
    • Escrocherii
    • Sanatate
    • Politica
      • Biografie
      • Campanie Electorala
      • Dosar politic
      • Stiri Diverse
      • Stiri Externe
      • Stiri Locale
        • Bistrița
        • Brașov
        • Cluj
        • Mures
        • Sibiu
        • Timişoara
        • Vrancea
  • Moldova
No Result
View All Result
  • Acasa
  • Comunicate de presă
  • High Tech
    • Spam & Phishing
  • LIFE & STYLE
    • CanCan-uri
      • Media/Emisiuni TV
      • Pamflete /Bancuri
      • Vedete
    • Retete culinare
    • Sanatate si Diete
    • Modă & Frumuseţe
    • Travel
  • Relaţii & Sex
  • Stiri
    • Coruptie
    • Istorie
    • Info utile
    • Fabrica se stiri
    • Auto & Moto
    • Sondaje
    • Social
    • Actualitate
    • Economie
    • Justitie
    • Escrocherii
    • Sanatate
    • Politica
      • Biografie
      • Campanie Electorala
      • Dosar politic
      • Stiri Diverse
      • Stiri Externe
      • Stiri Locale
        • Bistrița
        • Brașov
        • Cluj
        • Mures
        • Sibiu
        • Timişoara
        • Vrancea
  • Moldova
No Result
View All Result
RealitateaFaraCenzura.ro
No Result
View All Result

Despre chimicalele din salamuri si carnuri si bolile pe care le declanseaza

Nicoleta Filip by Nicoleta Filip
august 7, 2022
in Info utile
0 0
0
Despre chimicalele din salamuri si carnuri  si bolile pe care le declanseaza
noriel.ro

Despre chimicalele din salamuri si carnuri si bolile pe care le declanseaza

f64.ro

Nu mai puteti spune ca n-ati stiut!

„Nu pot fi digerate de tubul digestiv, decât în zece ani. Efectul imediat este apariţia gastritelor şi a ulcerelor, dar şi a celei mai urâte forme de cancer – cel colonorectal”, spuneMencinicopschi.


Secretele industriei cărnii: chimicalele din salamuri
  
Aditivii sintetici din semipreparatele din carne rămân în organism chiar şi zece ani, pentru că tubul digestiv nu le poate digera. Consumul anual de mezeluri în România este de aproximativ zece kilograme pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă că, în fiecare zi, un român mănâncă cam 28-30 de grame de produse din carne
. 
Anul trecut, media ţărilor europene mergea către aproape 100 de grame consumate zilnic. Totuşi, 
diferenţa este dată de calitatea semipreparatelor româneşti din carne, care este printre cele mai slabe din Europa, asta şi pentru că românii nu se arată preocupaţi de ce pun în farfurie. 

Slănină multă şi injecţii cu apă

În unităţile de producţie mari şi în abatoarele tehnologizate, sacrificările de animale sunt rare. După tranşare, 80% din carne se foloseşte pentru specialităţi, iar restul intră în producţia salamurilor, a cârnaţilor, parizerului şi a crenvurştilor. 

Cantităţile sunt ajustate cu multă slănină tare, dar şi cu soia sau alte grăsimi hidrogenate. Malaxarea se face într-un recipient mare de metal, în care se pun la tocat carnea, apoi slănina şi şoriciul. Din saci de rafie se adaugă făina de soia, şi, potrivit fiecărui reţetar, se adaugă aditivi sintetici şi coloranţi. Omogenizarea se face în câteva minute, iar pasta prinde gust şi aspect de carne. Ambalarea se face în membrane de plastic, care, uneori, ajung să coste mai mult decât compoziţia produsului.

De cealaltă parte, produsele „premium”, ca pastrama, muşchiul sau cotletul, sunt injectate cu saramură şi fosfaţi, compuşii care reţin cea mai multă apă.

Injectarea se face cu o maşină specială cu ac, iar vidarea maschează că produsul e umplut cu apă. Saramura, care trage foarte mult din greutatea produsului, are ca efecte secundare hipertensiunea arterială şi diabetul.

E-urile sunt importate şi, în cele mai multe cazuri, condimentele precum ceapa sau usturoiul sunt prafuri obţiunite prin deshidratare. 

Departe de „mâncatul sănătos”

Gheorghe Mencinicopschi, directorul Insitutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti, spune că absolut toate produsele din magazine, mai puţin cele „eco”, sunt pline de chimicale.

Cel mai mult, însă, atrage atenţia asupra intoxicării cu reclame: „Mezelurile şi sănătatea n-au nimic în comun. Copiii n-ar trebui să consume niciun gram. De aceea, publicitatea este agresivă pe segmentul celor mici”.

Chiar dacă au fost siliţi de legi să treacă pe etichete toate componentele reţetei, producătorii din România se feresc să dezvăluie cantităţile adevărate de carne dintr-un produs.

Dintr-o listă de aproximativ 20 de ingrediente, doar unul singur este carne. Restul sunt fosfaţi, nitriţi, nitraţi, arome sintetice şi coloranţi, multă sare şi multă apă.

Medicii spun că efectele acestor aditivi nu apar de pe o zi pe alta. În schimb, pe timp îndelungat, efectele sunt dezastruoase. „Românii s-au obişnuit să cumpere apă la la preţ de carne. În ultima vreme, au apărut tot soiul de aditivi care n-au fost testaţi toxicologic, dar pe care producătorii au început să-i folosească intens. Dintre cei mai periculoşi sunt fosfaţii, care, în exces, împiedică fixarea calciului în oase. Imaginaţi-vă ce înseamnă asta pentru copii”, spune Gheorghe Mencinicopschi.


 


SCUMP. 80% din carnea tranşată merge pentru specialităţi, ca pastrama şi cotletul

Etichetele fără valoare

Specialistul în sănătate alimentară atrage atenţia că potenţiatorii de aromă, care se regăsesc chiar şi în specialităţile mai scumpe din carne, provoacă un apetit ridicat şi dau de pendenţă: „Glutamatul monosodic dă un gust foarte bun. Stimulează pofta şi te face să mănânci încontinuu. Efectul nu-i imediat, dar mâncând şi mâncând, duce la obezitate”.

Din lista lungă de compuşi chimici alimentari, coloranţii sunt bombe pentru organism. „Roşul carmin se extrage dintr-o insectă. În procesul chimic de extracţie, se foloseşte aluminiul. Consumul distruge celulele nervoase şi riscul cel mai mare îl reprezintă Alzhaimerul”, explică Gheorghe Mencinicopschi. 

Aspectul de „delicios” al mezelurilor este dat, în mare parte, de făina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compoziţia unui parizer ieftin sau a unui salam.

„Soia în stare pură, nemodificată genetic, a ajuns să fie cel mai sănătos ingredient dintr-un salam. Amidonul, în schimb, chiar n-are ce căuta într-un produs din carne. Pentru că nu vor să fie scrupuloşi, producătorii promit să-l treacă pe lista ingredientelor”, spune Mencinicopschi. 

AMENINŢĂRI
Bolile care ne urmăresc
 
Fosfaţii din mezeluri împiedică fixarea calciului în oase. Afectează creşterea copiilor, iar în 20 de ani, femeile vor suferi de osteoporoză
. Bărbaţii vor scădea la bătrâneţe mai repede în înălţime şi, în multe cazuri, vor fi obezi.. 

Semipreparatele mai conţin gume de omogenizare, care, pe lângă faptul că reţin apă, au rolul de a omogeniza. 
44% CARNE
Cârnaţi Cabanos
 

Conţine: carne de porc inferoară – cu slănină şi şorici – 44%, carne de vită – 16%, faină de soia – 40%. Se adaugă usturoi, condiment universal, coriandru şi agent de afumare.

Aditivi: stabilizatori: (polifosfat de potasiu, caragenan), antioxidant (acid ascorbic), potenţiator de gust, glutamat monosodic (aditiv care provoacă apetit mare şi dependenţă), zaharuri – dextroză, lactoză, colorant natural: carmin, conservant – nitrit de sodiu si nitrat de potasiu.

Pentru omogenizare se mai folosesc grăsimile vegetale. Se ambalează în intestine subţiri de oaie. Se lasă la fiert 20 de minute, la 75 de grade C. Zvântarea se face într-o cameră frigorifică, timp de 2-3 ore.
60% CARNE
Cârnaţi de porc
Conţine:
 carne de porc 60%, cu slănină şi şorici, proteină vegetală din soia nemodificată genetic, apă 20%, sare, condimente şi arome naturale, stabilizatori (di-polifosfat de sodiu şi potasiu), antioxidanţi (acid ascorbic, izoascorbat de sodiu), nitrit de sodiu, potenţiator de gust (glutamat monosodic), zaharuri (lactoză, dextroză), colorant natural – carmin, conservanţi: nitrit de sodiu şi nitrat de potasiu. 

Nitritul de sodiu previne creşterea bacteriei ce cauzează botulismul, măreşte timpul de valabilitate al produsului, stabilizează culoarea roşie a cărnurilor procesate şi dă o aromă specifică. 
60% CARNE

Cotlet de porc
Conţine:
 cotlet de porc, un strat de slănină de 0,5–1 centimetri. Carnea, tăiată şuviţe, se injectează cu saramură 20%- 40%. Injectarea se face manual sau cu o maşină specială cu ac.

Se pune apoi într-un sos condimentat cu usturoi, boia de ardei, piper şi coriandru, unde se lasă timp de mai multe ore. În sos se mai adaugă antioxidanţi, potenţiatori de gust.

Se lasă şase zile la rece, apoi se afumă industrial.. 14 porţii de mezeluri pe lună cresc cu 78% riscul apariţiei unei forme de boală pulmonară obstructivă cronică, care este foarte gravă.

Afecţiunea reprezintă una dintre primele cinci cauze de deces în Vest. Se manifestă prin scăderea capacităţii organismului de a menţine o concentraţie normală de oxigen în sânge. 

62% CARNE

Lebărwurst

Conţine: carnea capului de porc în proporţie de 62%, slănină tare 7%, organe – inimă, rinichi, splină 15%, ficat 16%. Se adaugă supa de la fierberea capului, mixul de condimente, ceapă fiartă, zahăr şi sare. În malaxor se adaugă aditivii – colorantul alimentar – carmin, antioxidanţi, amidon de cartofi. 

Compoziţia se ambalează în membrane sintetice şi se fierbe la 75 de grade C.

Un lebărwurst „tradiţional” trebuie să conţină mai puţin de şase grame de sare la 100 de grame de produs şi, în principiu, să aibă cel mult trei aiditivi sintetici, iar termenul de valabilitate să nu depăşească zece zile.

Un produs mai puţin conservat îşi schimbă culoarea la deschiderea ambalajului. 

80% SLĂNINĂ ŞI ŞORICI
Parizer de porc

Conţine: 80% slănină şi şorici de porc, 10% carne de pasăre dezosată mecanic (în care intră oase măcinate), faină de soia,proteină vegetală, amidon, condimente – sare, usturoi, coriandru, boia de ardei, potenţiatori de gust, coloranţi (carmin).

După amestecare, compoziţia se fierbe timp de 20 de minute în apă, la 75 de grade C. Din cauza amidonului şi a fibrelor din soia, conferă starea de saţietate.
În schimb, este greu de digerat. Carnea dezosată mecanic este pasta rezultată din dezosarea carcaselor de pasăre, care este prelucrată cuutilaje speciale.. Această pastă poate conţine şi resturi de piele, chiar şi oase. 

60% SLĂNINĂ ŞI ŞORICI

Salam de vară

Conţine: 60% slănină şi şorici, 17% carne de calitate inferioară – adică ceea ce se poate prelucra din picioare, gât – mix de condimente – sare, boia, piper sau extract de condimente – aditivi care imită gusturile condimentelor, făină de soia 20%, antioxidanţi, colorant – carmin, glutamat de sodiu (E 261), nitriţi, nitraţi, pastă de usturoi, zahăr. 

Toate acestea se amestecă în malaxoare, apoi se ambalează în membrane artificiale (de plastic), se zvântă şi se afumă industrial într-o cameră unde, teoretic, ar trebui să stea cel puţin patru-cinci zile.

În alte cazuri, se adaugă agent de afumare. 

40% SARAMURĂ

Pastramă

Conţine: carne dezosată de la pulpă, spată şi muşchiul de pe spate.

Se taie în şuviţe, se sărează, după care se trece printr-un sos condimentat cu praf de ceapă şi de usturoi, antioxidanţi, coloranţi, agenţi de afumare şi potenţiatori de gust.

Carnea stă în sos timp de trei până la cinci zile, apoi se scoate şi se leagă cu sfoară. Se injectează cu o soluţie de saramură de 20-40%, apoi se ambalează în pungi de plastic, în vid. 

Afumarea se face cu fum lichid, care conţine cele mai cancerigene hidrocarburi – cele policiclice aromate. 

70% SLĂNINĂ ŞI ŞORICI

Şuncă de porc

Proporţiile de carne diferă în funcţie de reţetă.. Şunca ţărănească conţine: 70% carne procesată mecanic (are în compoziţie slănină, urme de oase, şorici) – proteine din soia, toată gama de antioxidanţi, colorant – carmin.

Carnea se injectează cu o soluţie de saramură, apoi trece în malaxoare de trei ori..

Prima malaxare se face la o oră după injectarea cu saramură, a doua la 24 de ore după depozitarea la frig şi încă o dată la 48 de ore după maturare.

Apoi, compoziţia se pune în forme metalice care se ţin la un tratament termic de 75 de grade Celsius. După răcire, formele se ambalează în pungi de plastic, în vid. 

vivacredit.ro
Previous Post

Şapte mituri alimentare contrazise de ştiinţă

Next Post

URAAAAA: Salariile bugetarilor ar putea crește cu până la 50% !!

  • Jam Session și eMAG lansează Familia Căutărescu pentru care căutarea nu se oprește niciodată pentru că abia începe

     Jam Session Agency semnează una dintre cele mai mari platforme de comunicare pentru eMAG, născută chiar din sloganul brandului: „Căutarea nu se oprește niciodată”;   ●      Membrii familiei Căutărescu aduc experiența shopping-ului online mai aproape de clienții eMAG prin […]

  • Trimis în judecată, la Constanța, pentru că spărgea conturi eMag

    Alexandru Daniel G. a fost trimis în judecată pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanța, pe 2.08.2023. Acesta a trecut prin faza de cameră preliminară, iar în data de 20.09.2023 magistrații au decis să înceapă […]

  • Sameday investeşte peste 1 milion de euro pentru o aplicaţie mobilă prin care clienţii pot urmări coletele în timp real, plăti cu cardul sau amâna livrarea

    Compania de curierat Sameday investește peste un milion de euro în SAMEDAY App, aplicația mobilă, potrivit comunicatului de presă. Aceasta oferă utilizatorilor mai multă predictibilitate, flexibilitate și transparență asupra procesului de livrare. Funcționalitățile incluse în […]

  • TikTok amendată cu 345 de milioane de euro pentru încurajarea copiilor să opteze pentru un cont public folosind opțiunea „Post Now”

    Gardienii confidențialității din Europa au amendat TikTok cu 345 de milioane de euro (368 de milioane de lire sterline) după ce au descoperit că această platformă socială a încălcat dispozițiile RGPD la prelucrarea datelor copiilor. Comitetul european pentru protecția datelor (CEPD) a […]

  • PC Garage te echipează gratuit cu un SSD de 1TB sau o sursă de 700W

    PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din România și în același timp un reper pentru toți cei pasionați de tehnologie, anunță o nouă ediție a campaniei „Te echipăm gratuit”. De data aceasta, campania desfășurată în perioada 18 […]

PaginaDeSex – Totul despre sex

  • Zodiacul compatibilităţii sexuale. Vezi cu ce zodii te potriveşti în pat şi pe care ar fi bine sa le eviţi

    Berbec Femeile: Pentru ca sunt foarte impulsive, sunt adesea complicate si greu de inteles. Sunt spontane, sarmante si temperamentale. Sunt foarte entuziaste in pat si ideea de act sexual „animalic” le excita la maxim, de aceea muscaturile, zgarieturile si semnele pasiunii sunt foarte […]

  • Ce fetişuri sexuale ai în funcţie de zodie

    Viaţa sexuală a fiecărei persoane depinde în mare parte de semnul zodiacal  sub care s-a născut. Chiar dacă  pare greu de crezut, stelele care te guvernează au un cuvânt important de spus atunci când vine vorba de cele mai nestăpânite dorinţe ale tale şi de modul în care  alegi să […]

  • Fenomenul sugar baby în Japonia

    În 2016 apărea articolul „More girls turning to sugar daddies to wine and dine them” în Japan Today și autorul susținea că a avea un sugar daddy (sau papakatsu, în japoneză), este o realitate diferită de imaginea pe care o are publicul și că, de fapt,  acești domni bogați care […]

  • Cum isi justifica barbatii infidelitatea

    Câteodată, bărbații le spun femeilor pe care le iubesc că comportamentul lor nu contează ca infidelitate, pentru că nu implică sexul real. Alteori, găsesc modalități de a-i învinui pe alții pentru alegerile lor - soțul / soția, șeful lor, chiar și pe cealaltă femeie. […]

  • Poti avea o viata sexuala si daca ai copii

    Cand sunteti doar voi doi, sexul se poate întâmpla oricând, oriunde, dar pe masura ce familia începe să crească, momentele de intimitate pot deveni o amintire. Una dintre plangerile majore ale cuplurilor care au copii e ca activitatea sexuala s-a redus simtitor, scrie […]

Nicoleta Filip

Nicoleta Filip

Next Post
PNL: Bugetarii stau acasă liniștiți cu leafa neatinsă, în timp ce angajații din sectorul privat sunt ASASINATI!

URAAAAA: Salariile bugetarilor ar putea crește cu până la 50% !!

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • Browser fingerprinting, o nouă metodă de analiză și colectare de date ale utilizatorilor, poate spori securitatea site-urilor?

    Iată un scurt top al unora dintre cele mai utile instrumente pe care profesioniștii în […]

  • Magazin teletec.ro

    Teletec are ca obiect principal de activitate comercializarea produselor electronioce, […]

  • Dexo.ro - Magazin online de electronice si electrocasnice!

    Electronice si electrocasnice pentru familia ta!

  • PmStore - Laptopuri, calculatoare, accesorii, genti, IT&C

    PmStore - Laptopuri, calculatoare, accesorii, genti, IT&C, Mouse, Wifi, AccesPoint

  • Dwyn Shop - Lumea ta digitala la un click distanta

    Lumea ta digitala la un click distanta

  • Trending
  • Comments
  • Latest
Roxana Nemeş, protagonista unui film XXX

Roxana Nemeş, protagonista unui film XXX

noiembrie 1, 2016
Poze porno cu Floarea Leonida.(necenzurate)

Poze porno cu Floarea Leonida.(necenzurate)

septembrie 13, 2012
Cum va arăta cel mai mare „oraș de lemn” din lume, ce va fi construit în Suedia

Cum va arăta cel mai mare „oraș de lemn” din lume, ce va fi construit în Suedia

iunie 29, 2023
14 dosare de daună deschise în urma exploziilor de la Crevedia. Victimele ar putea fi despăgubite de asiguratori

14 dosare de daună deschise în urma exploziilor de la Crevedia. Victimele ar putea fi despăgubite de asiguratori

septembrie 7, 2023
EXCLUSIV:AWsondaj.com SCAM  =TEAPA

EXCLUSIV:AWsondaj.com SCAM =TEAPA

230
Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, la DNA

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, reținută de DNA pentru fapte de corupție

16

Traducatori autorizati in Spania/ Traductores autorizada rumano.

15
Robert Negoiță, urmărit penal pentru evaziune fiscală în formă continuată

Robert Negoiță, urmărit penal pentru evaziune fiscală în formă continuată

13
Prefectul de Brăila îi liniștește pe oameni: Nu există motive de panică în urma alertei cu drone

Prefectul de Brăila îi liniștește pe oameni: Nu există motive de panică în urma alertei cu drone

octombrie 2, 2023
Hunor: Laura Kovesi ar putea candida la prezidențialele din 2024. Candidatul PSD: Ciolacu. „Nu sunt foarte convins că își dorește”

Hunor: Laura Kovesi ar putea candida la prezidențialele din 2024. Candidatul PSD: Ciolacu. „Nu sunt foarte convins că își dorește”

octombrie 2, 2023
Cum trăiește o tânără de 21 de ani într-un castel medieval de 900 de ani: zeci de dormitoare, coridoare secrete și povești cu fantome

Cum trăiește o tânără de 21 de ani într-un castel medieval de 900 de ani: zeci de dormitoare, coridoare secrete și povești cu fantome

octombrie 2, 2023
Ciolacu acuză că e şantajat de şefii companiilor de jocuri de noroc: „Cer statului român să vadă dacă e vorba de o încălcare a legii”

Ciolacu acuză că e şantajat de şefii companiilor de jocuri de noroc: „Cer statului român să vadă dacă e vorba de o încălcare a legii”

octombrie 2, 2023
  • Roxana Nemeş, protagonista unui film XXX

    Roxana Nemeş, protagonista unui film XXX

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Poze porno cu Floarea Leonida.(necenzurate)

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Cum va arăta cel mai mare „oraș de lemn” din lume, ce va fi construit în Suedia

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • 14 dosare de daună deschise în urma exploziilor de la Crevedia. Victimele ar putea fi despăgubite de asiguratori

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Tipuri de coafuri pentru zona intimă

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
Facebook

RealitateaFaraCenzura.ro

Site din rețeaua: IANGROUP

Abonează-te la prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la RealitateaFaraCenzura.ro și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Comentarii recente

  • Mitrea Nicușor la Un șofer beat din Olt a fost urmărit de polițiști timp de o oră, prin mai multe localități
  • Mitrea Nicușor la Un șofer beat din Olt a fost urmărit de polițiști timp de o oră, prin mai multe localități
  • MITREA NICUSOR la Un șofer beat din Olt a fost urmărit de polițiști timp de o oră, prin mai multe localități
  • dininimapentrutine la Socant: Un localnic a fugărit un urs cu tractorul !

Arhive

  • Cookie
  • Drept la replica
  • Termeni si Conditii
  • Scrie un articol
  • Redacția
  • PaginaDeShop.ro
  • PaginaDeSex.com
  • PubliRom24.com
  • SiteReview.ro

© 2023 - RealitateaFaraCenzura.ro / Site din rețeaua: IANGROUP

No Result
View All Result
  • Stiri
    • Biografie
    • Social
    • Actualitate
    • Justitie
      • Escrocherii
    • Economie
    • Politica
    • Campanie Electorala
    • Dosar politic
    • Sanatate
    • Stiri Diverse
  • LIFE & STYLE
    • CanCan-uri
      • Media/Emisiuni TV
      • Pamflete /Bancuri
      • Modă & Frumuseţe
      • Vedete
      • Retete culinare
      • Relaţii & Sex
      • Travel
  • Coruptie
  • High Tech
    • Spam & Phishing
  • Auto & Moto
  • Stiri
    • Biografie
    • Social
    • Actualitate
    • Info utile
      • Auto & Moto
    • Stiri Externe
  • Moldova
  • Stiri Locale
    • Brașov
    • Cluj
    • Mures
  • Fabrica se stiri
  • Coruptie
  • Sondaje
    • Spam & Phishing
  • High Tech

© 2023 - RealitateaFaraCenzura.ro / Site din rețeaua: IANGROUP

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In