Doctoriţă condamnată la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă

0

Doctoriţă condamnată la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Este vorba de Carmen Braia, din cadrul Secției ORL a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, care a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, în dosarul „Tulic”.
Raluca Tulic, o adolescentă de 17 ani, internată la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu cu amigdalită, a murit după ce i-ar fi fost administrat un antibiotic şi a intrat în şoc anafilactic.
Cadrele medicale nu i-au făcut înainte de administrarea antibioticului un test alergenic.

„Condamnă pe inculpata Braia Carmen la pedeapsa de 3 ani închisoare. În baza art. 289 alin 1 Vechiul Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal condamnă pe aceeaşi inculpată la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare . În baza art 33-34 Vechiul Cod penal cu aplicarea art. 5 Cod penal contopeşte pedepsele aplicate în pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare pe care inculpata o va executa. (…) În baza art. 861 Vechiul Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 6 ani“, potrivit Judecătoriei Târgu Jiu.

evomag.ro
Decizia poate fi contestată. Instanţa a mai acordat despăgubiri de peste 400.000 de euro către părinţii fetei, plătibile de către două societăţi de asigurare. De asemenea, Carmen Braia nu mai are voie să profeseze timp de trei ani.
În același dosar, asistenta Mariana Luminiţa Ionicioiu la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru fals, întrucât ar fi modificat nişte acte medicale.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*