Doi militari români au MURIT în apropiere de Kandahar, iar un al treilea a fost RĂNIT.

0

militari -români -au -fost -UCIȘI- în- AfganistanDoi militari români au fost uciși și unul a fost rănit în Afganistan, anunță Ministerul Apărării Naționale.
Potrivit MApN, ”doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10.45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani”.
În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit, iar starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania.
Familiile victimelor au fost anunțate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.
Conducerea Ministerului Apărării Naţionale transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiilor militarilor decedaţi şi urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei medicale a celui rănit.
„Am aflat cu profundă tristeţe despre moartea militarilor care au căzut la datorie astăzi, în timpul executării unei misiuni în Afganistan. Atât personal, cât şi în numele tuturor militarilor români, transmit condoleanţe familiilor, prietenilor şi camarazilor lor de arme. Dumnezeu să-i odihnească pe acești bravi ostași și buni români!”, a transmis ministrul Mihnea Motoc.
În cei 13 ani de război în Afganistan, România a pierdut 24 de militari. Celor 24 li se mai adaugă azi alți doi soldați morți în teatrul de război.
În septembrie 2013, doi militari români și-au pierdut viața în Afganistan. Erau membri în Grupul pentru Operațiuni Speciale. Vasile Popa şi Adrian Postelnicu făceau parte din Grupul pentru Operaţiuni Speciale, echivalentul puşcaşilor marini din armata americană. Urma ca ei să aibă o misiune comună cu forţele americane în momentul în care au fost atacaţi de insurgenţi.
 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*