Dolineaschi îi promite sprijin lui Govor, protejata BARONULUI PSD de Satu Mare este numită secretar de stat

0

Din stenogramele dosarului reținerii vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare rezultă și spaima acestuia că ar putea pierde controlul asupra structurilor locale ale ANAF
Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, a fost reținut de procurorii DNA, dar judecătorii au decis ca el să fie cercetat în arest la domiciliu. Șef al PSD Satu Mare, Govor este acuzat de felul în care și-a folosit conexiunile politice pentru a-și impune apropiații în diverse poziții, în special în structurile locale ale ANAF, dar și la centru. În Guvern, Govor a reușit să o impună pe Oana Pârcălab, directoare la o întreprindere din oraș, secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării. Discuțiile pentru numire, Govor le-a purtat cu deputatul Andrei Dolineaschi, secretar general al PSD.
Totul pleacă de la ANAF
Până să ajungem la numirea Oanei Pârcălab, totul pornește de la grija lui Govor – în martie 2014 – că protejatul său, Mircea Ardelean putea pierde funcția de director ”plin” la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Satu Mare. La acea dată, Ardelean era director executiv la Direcția Finanțelor Publice Satu Mare. Toate datele care urmează sunt din referatul prin care s-a cerut arestarea lui Govor, stenogramele din dosar, dar și din dosarul de luare de mită prin care a fost trimis în judecată Ardelean. În 2014, Ardelean trebuia să candideze pentru șefia administrației. Pe 25 martie, Govor îl sună pe Andrei Dolineaschi (care ocupa funcția de secretar general al PSD, fiind succesorul lui Liviu Dragnea) ca să îl roage să îi fixeze o întâlnire la ANAF.
 
Govor: Deci eu am plecat, eu mâine sunt în București, cum ne-am înțeles…
Dolineaschi: Bine
Govor: Și atunci aș vrea să vin și la ANAF, că am o treabă foarte clară acolo!
Dolineaschi: Ok, vii și vorbim noi doi, da? Și după aia mergem, da?
(…)
Govor: A, deci să fiu la tine la birou întâi?
Dolineaschi: Da.
Se speriară de o olteancă
A doua zi, 26 martie 2014, stenogramele din dosar confirmă că Govor a ajuns la București și că a început discuțiile pentru promovarea finului său, Mircea Ardelean, la șefia Direcției Județene a Finanțelor Publice Satu Mare. La ora 17.16, Govor îl sună din nou pe Ardelean. Pentru a înțelege fragmentul de stenogramă care urmează, trebuie spus că pentru funcția din Satu Mare se înscrisese la concurs și o candidată din… Craiova. Ardelean susținea că ea se retrăsese, că are soț și copil la Craiova, dar Govor spunea că ea figurează încă înscrisă la concurs.
 
 
Govor: Auzi? Vezi că aia te-o mințit cu care ai vorbit la Craiova.
Ardelean: Da?
Govor: Da, sigur.
Ardelean: Du-te, mă, mi-i contracandidată?
(…)
Ardelean: Dar ce dracu vrea să caute ea la Satu Mare?
Govor: Dar nu știu, pe mine mă întrebi? (…) Nu știe nimeni, de unde să știe, dar îi așe.
Ardelean: Fantastic! Dar ea o zis, m-o sunat dimineață și o spus că o vorbit la secretariat și s-o rezolvat, totu-i…
Govor: Dar ce să vorbească, măi, dar eu acum de unde vin? (…) Dar ea de unde-i?
Ardelean: Din Craiova, mă. (…) Da, și am vorbit cu colegul meu, care a fost la bibliotecă și ăla mi-o dat numărul ei de telefon și am vorbit cu ea aseară și o zis: Domnu’ Ardelean, nici vorbă!
(…)
Govor: Mă, Mircea, mai vorbește cu ea și vezi care-i treaba că acuma eu de acolo am venit, nu-s tâmpit, mă.
Ardelean: Vorbesc, Mircea, acuma o și sun, stai liniștit că o sun.
Secretar general la minister
Deși în discuția cu nașul său, Ardelean pare sigur că nu are contracandidat la funcție, pe 28 martie 2014, când vorbește cu Ioan Șipoș, nu mai e atât de sigur de faptul că olteanca a renunțat. Aici trebuie spus că Șipoș este și el personaj în dosar, pentru el Govor căutând o poziție în structura centrală a ANAF, dovadă stând o convorbire a lui Govor cu Florin Tunaru, adjunctul șefului ANAF, Gelu Diaconu. Stenograma acestei convorbiri apare deja pe site-ul ziarului nostru.
Revenind la Șipoș, Ardelean îi spune că e îngrijorat pentru că Govor verificase la București și olteanca nu-și retrăsese dosarul.
Ardelean: O zis că no, că nu vrea să renunțe. (…) Merge la concurs și pentru post de șef serviciu. Îți dai seama ce tupeu are, mă?
(…)
Șipoș: Da, păi amu, cât e de deșteaptă mă gândesc că le-a lua pe amândouă.
Ardelean: Nu merge la nici unul. Apăi dacă ai timp, eu mâine mă duc la spovedit, dar dacă ai timp mâine sau no, nu știu cum, ar trebui să schimbăm vreo două vorbe. Sau mai pe seară?
Cei doi convin să se vadă după ce Șipoș își aduce copilul de la Budapesta.
Pe 26 martie 2014, Govor nu s-a ocupat în biroul lui Andrei Dolineaschi doar de soarta lui Ardelean. El a căutat și o funcție, la Guvern, pentru protejata sa Oana Pârcălab, la acea dată Directorul adjunct al Unităţii de Implementare a Proiectului de reabilitare şi extindere a infrastructurii de apă şi canalizare în judeţ, derulat de SC Apaserv SA.
Pe 26 martie, Govor s-a înțeles cu Dolineaschi, pentru că, pe 28 martie 2014, la ora 14.21 îi dă un sms deputatului în care îi spune: ”Nu mă uita cu siviul cu Dragnea pt, sec de stat”.
Dolineaschi nu-l uită. La ora 18.02, cei doi au următoarea discuție:
Dolineaschi: Vezi că am vorbit pentru doamna Pârcălab Oana.
Govor: Așa.
Dolineaschi: Mi-a propus Dragnea secretar general adjunct la MDRAP
Govor: Aoleu! Super!
Dolineaschi: Deci, fii atent cum se face că trebuie să fie funcționar public, printr-un transfer ceva…
Govor: Este, este, este! O și mut săptămâna asta o mut, că ea îi funcționar public am întrerupt… gata! Mulțumesc!
Oana PîrcălabPeste 3 zile, pe 31 martie 2014, Oana Pârcălab era numită la Ministerul Dezvoltării. Eficienți Govor și Dolineaschi. Ea, însă, nu a fost la fel, peste un an a fost demisă, fiindcă nu făcea față funcției. Acum, Oana Pârcălab lucrează la CJ.
Mostră despre împărțirea politică a funcțiilor locale
O filă din agenda lui Mircea Ardelean – descoperită cu ocazia dosarului în care fostul director executiv la Finanțele Județene a fost deja trimis în judecată – arată modul grotesc în care era atribuită fiecare funcție, de la cele mari la cele mai mici, câte unui lider local care să decidă cine o ocupă. Reorganizarea Finanțelor era făcută în 2014, din cauza schimbării întregii structuri a ANAF.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*