Elena Udrea. Este acuzată de spălare de bani

0

Elena UdreaProcurorii DNA au extins, miercuri, urmărirea penală pe numele fostului ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, în dosarul Gala Bute, în care fostul ministru se află deja în arest preventiv, pentru acuzațiile de abuz în serviciu și luare de mită. Totodată, DNA a extins urmărirea penală și pe numele lui Tudor Breazu, administratorul firmei care se ocupa de terenurile Elenei Udrea de la Nana, acuzat și acesta de spălare de bani, informează Realitatea TV.
Ce spun procurorii
Concret, potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea, în perioada 2010 – 2011, impreuna cu Ana-Maria Topoliceanu, directorul Companiei Nationale de Investitii (suspect in prezenta cauza), „au primit o suma de aproximativ 300.000 lei de la administratorul S.C. Consmin S.A. pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu Compania Nationala de Investitii.
Astfel, dupa ce Compania Nationala de Investitii realiza platile catre S.C. Consmin S.A. pentru lucrarile efectuate, administratorul societatii dispunea transferul a 10% din suma incasata catre societatea controlata de Lungu Stefan, S.C. Last Time Studio S.R.L., in baza unor contracte de consultanta fictive. In acest mod, s-au realizat 5 plati, in valoare totala de 335.486 lei.
La randul sau, Lungu Stefan dadea banii primiti lui Breazu Liberiu Tudor, persoana apropiata atat de Udrea Elena Gabriela, cat si de Topoliceanu Ana Maria.
Platile se realizau fie in numerar, fie prin intermediul societatii S.C. Ekaton Consulting S.R.L. administrata de Breazu Liberiu Tudor, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare in valoare totala de 209.762 lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 lei.
O parte din aceste sume au fost inmanate in numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la randul sau lui Udrea Elena Gabriela. Diferenta a fost folosita de Breazu Liberiu Tudor pentru a plati diferite cheltuieli ale lui Udrea Elena sau ale lui Topoliceanu Ana Maria.
In cursul anului 2011, Udrea Elena Gabriela a cerut si a primit de la inculpatul Gardean Adrian, pentru sine si pentru altul, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de S.C. Termogaz Company S.A. si S.C. Kranz Eurocenter S.R.L., in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp.
Urmare acestei solicitari, in data de 06.10.2011 Gardean Adrian a remis suma de 900.000 euro in numerar lui Nastasia Gheorghe, in contul incasarilor realizate de cele doua societati mentionate din fondurile Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Suma a fost predata de Nastasia Gheorghe in aceeasi zi ministrului Udrea Elena Gabriela.
Din probele administrate pana in prezent, a rezultat ca o parte din suma obtinuta prin savarsirea infractiunilor de coruptie descrise anterior a fost transferata de catre Breazu Tudor Liberiu si Udrea Elena Gabriela in patrimoniul organizatiei Bucuresti a partidului din care facea parte aceasta din urma, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.
Astfel, in perioada 19 iulie 2011 – 18 iulie 2012 in contabilitatea organizatiei au fost inregistrate 21 de contracte de donatie cu o valoare totala de 1.537.200 lei”, se precizează în comunicatul DNA.
Elena Udrea a fost adusă, miercuri, din arestul central al Politiei Capitalei la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a fi audiata din nou in dosarul Gala Bute.
Fostul ministru a fost arestat preventiv, în dosarul Gala Bute, pe data de 25 februarie, potrivit HotNews.ro.
În dosarul „Gala Bute”, Udrea a fost acuzată, inițial, de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite și luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracțiuni de luare de mită.

 
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dna-a-extins-oficial-urmaririrea-penala-in-cazul-elenei-udrea-acuzata-de-spalare-de-bani_1671940.html#ixzz3XHT0R7tn
 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*