Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, condamnat la închisoare pentru corupție

0
Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, a fost găsit vinovat de acuzațiile de corupție și condamnat la închisoare în primă instanță.

Potrivit Le Figaro, el a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dintre care doar un an este cu executare.
Procurorii au cerut o pedeapsă de 4 ani de închisoare – un proces fără precedent în Franța.
Este foarte probabil totuşi ca fostul preşedinte să nu meargă la închisoare, întrucât anul de condamnare cu executare poate fi convertit în arest la domiciliu sau supraveghere cu brăţară electronică, potrivit tribunalului, relatează EFE, potrivit Agerpres.
Tribunalul corecţional a stabilit că a fost încheiat un “pact de corupţie” între fostul preşedinte, astăzi în vârstă de 66 de ani, avocatul său Thierry Herzog şi fostul înalt magistrat Gilbert Azibert, ceilalţi doi acuzaţi fiind de asemenea condamnaţi la câte trei ani de închisoare, din care doi cu suspendare.
Decizia de luni va deveni definitivă dacă cei trei condamnaţi nu vor face apel.
Sarkozy şi avocatul său Thierry Herzog au fost acuzaţi de corupţie şi trafic de influenţă pe baza unei presupuse încercări de mituire a lui Gilbert Azibert, procuror în 2014, pentru a obţine informaţii secrete despre o anchetă distinctă privind finanţarea campaniei.
La schimb, fostul preşedinte s-ar fi oferit să sprijine candidatura înaltului magistrat pentru o funcţie liniştită în Monaco.
Acuzaţiile împotriva lui Sarkozy s-au bazat pe interceptările unor convorbiri telefonice între politician şi avocatul său Herzog.
 

1 afisări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*