General Motors își propune să producă doar mașini electrice din 2035

0

General Motors a stabilit o dată țintă pentru 2035 pentru eliminarea treptată a vehiculelor cu motor pe benzină și diesel din showroom-urile sale la nivel global, fiind astfel printre primii producători auto importanți care au stabilit o dată precisă pentru trecerea la o gamă complet electrică, relatează Wall Street Junior.
Producătorul american de automobile a făcut anunțul joi ca parte a strategiei sale de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040, care include, de asemenea, utilizarea energiei 100% regenerabile la instalațiile de producție.
Oricum, mai multe state americane au prevăzut ca din 2035 să interzică producția de automobile pe combustibili fosili. Așa că anunțul este oarecum legat de aceste schimbări legislative care urmează să fie anunțate în următorii ani, dar care vor fi implementate la scară mare.
“Luăm măsuri pentru a putea elimina emisiile până în 2035”, a declarat Dane Parker, directorul general de sustenabilitate al GM, precizează The Guardian.
“Stabilirea unui obiectiv pentru 15 ani este absolut accesibil”.
Planul companiei de a deveni complet electric până în 2035 ar marca o accelerare considerabilă a adoptării vehiculelor electrice pentru industria auto mondială.
 
General Motors este al doilea producător mondial de autovehicule în anul 2007, după Toyota, deși fusese cel mai mare constructor de mașini pentru mai mult de jumătate de secol. La 1 iunie 2009, după multe încercări de recuperare economică și financiară, compania și-a declarat falimentul conform procedurilor legale din S.U.A.
În anul 2010, compania era tot pe locul doi mondial, cu 8,39 milioane de vehicule vândute, după Toyota (cu 8,41 milioane) și înaintea Volkswagen (cu 7,14 milioane).
 

Branduri

  • Buick
  • Cadillac
  • Chevrolet
  • GMC
  • Holden
1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*