Hoții au descoperit o nouă metodă de a fura banii de pe card. Mii de persoane au fost păcălite!

0

Hoții au descoperit o nouă metodă de a fura banii de pe card. Și de această dată victimele sunt printre cei care postează anunțuri pentru a vinde diverse bunuri.

Se pare că hoți devin din ce în ce mai inventivi când vine vorba de noi escrocherii pe internet. Ei au găsit o nouă metodă de a profita de naivitatea oamenilor. De acestă dată în vizorul hoților au intrat cei care vând diverse lucruri pe internet.

Cum acționează hoții?

Potrivit noii metode, hoții pretind că sunt interesați de achiziționarea bunurilor postate și trimit un link prin cel care vinde produsele trebuie să introducă datele pentru a putea primi banii pe produsele  respective.
Însă, de fapt, acesta este modul prin care pot face rost de informațiile necesare de care au nevoie pentru a putea fura banii de pe card. Până în acest moment există deja zeci de persoane care au fost păgubite.
Una dintre victime chiar a vorbit pentru Pro TV și a spus cum a primit un mesaj de la cineva care era interesat să cumpere bunurile pe care acestea le avea spre vânzare. De asemenea, persoana i-a trimis și un link unde ar fi trebui să  introducă niște date pentru a primi banii. Însă în loc de contul bancar, după accesarea acelui link i se cerea să introducă numărul de card. Și nu contul unde ar fi trebuit să-i fie virați banii.
Ea chiar a postat și un extras de cont unde se poate vedea clar sumele care i-au fost extrase de pe card. În total au fost nouă tranzacții. Tânăra nu este singura care a fost păcălită prin acestă metodă. Zeci de persoane au căzut în plasa hoților.

Nu introduceți datele cardului

În acest moment nu se cunoaște cine sunt cei din spatele excrocherii. Însă profitând de naivitatea unora spun că vor să cumpere. Apoi le transmit vânzătorilor că au făcut plata pe o platformă de vânzare. Însă pentru a primi banii pe produse trebuie să introducă datele cardului.
Și din câte se pare cei care sunt în spatele acestei înșelătorii nu par a fi români. Mai ales că mesajele pe care le trimit sunt prime de greșeli.

Victimă: „Îmi luau, pur și simplu, toți banii din cont.”

Poliția a atenționat că este o metodă de operare și că oamenii ar trebui să fie atenți și să nu introducă aceste date nicăieri. Persoanele care au fost păcălite prin această metodă ar trebui să meargă să depună plângere la poliție. Însă sunt șanse mici să-și poată recupera banii.

1 afisări
Spune ce crezi
hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*