Iaurturile cu fructe sunt pline de OTRĂVURI!

0

iaurt-de-fructe (Copy)Nu mai puțin de 61 de tipuri de iaurturi cu adaosuri care se găsesc în mai toate hipermarketuri și supermarketuri din țara noastră  au fost luate ”la puricat” de către o echipă de experți și  pe lângă faptul că sunt pline de arome sintetice, conțin și foarte mult zahăr.

Înurma studiului s-a descoperit că niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională a iaurtului cu adaosuri –  iaurt, bucăți de fructe, miere de albine, alte ingredientenaturale. Cantitatea de zaharuri per unitatea de vânzare variază între 7 și 55,2 grame, adică între o linguriță și jumătate de zahăr și 11 lingurițe de zahăr.
Mai mult decât atât, la 61% dintre iaurturile analizate s-au folosit arome sintetice, la 29% s-a folosit amidon, la 28% dintre iaurturi s-a folosit un preparat de fructe, care este de fapt un amestec de sucuri de fructe și legume (morcov negru, sfeclă roșie, la 24% dintre iaurturile analizate s-a folosit concentrat de morcov negru, iar la 17% s-a folosit sfeclă roșie.
În toate cele 61 de iaurturi cu adaosuri s-au identificat 18 aditivi alimentari: arome sintetice, aspartam, acesulfam K, caragenan, acid citric, citrat de sodiu, citrat de calciu, caramel, carmin, esteri lactici ai mono și digliceridelor cu acizi grași, complexe de cupru ale clorofilelor și clorofilinelor, azot, gumă lacust, gumă guar, gumă arabică, gumă de caruba, guma acacia și antocianine.

 

Prin intermediul acestui studiu, autorii  trag un semnal de alarmă asupra pericolelor pe care zahărul adăugat în alimentele destinate copiilor îl are asupra sănătății acestora. Și asta pentru că una dintre cele mai controversate teme de discuție din ultima vreme este obezitatea la copii. Dacă până acum doar americanii erau „acuzați” de obezitate, în prezent problema a început să se manifeste și în rândul europenilor și, din păcate, afectează din ce în ce mai mulți copii. La sfârșitul anului 2015, în Europa s-au inregistrat aproximativ 2,3 milioane de persoane cu vârsta de peste 15 ani supraponderale.
„Iaurturile cu adaosuri au un conținut ridicat de zahăr per unitatea de vânzare/bucată, care ajunge până la 11 lingurițe de zahăr. Acestea sunt de fapt amestecuri din iaurt, sucuri de fructe si legume în proporții neclare, amidon modificat, făinuri de orez/soia și aditivi alimentari. Denumirile sub care sunt vândute sunt înșelătoare, induc impresia unor amestecuri formate din iaurt și bucăți de fructe. Având în vedere atât cantitatea mare de zahăr conținută, cât și compoziția nespecifică, încărcată din punct de vedere chimic, nu recomandăm ca acest tip de produs să  facă parte din alimentația copiilor. Consumul excesiv de zahăr și grăsimi dăunează grav sănătății. Este mesajul pe care îl auzim de câțiva ani, însă foarte puțini dintre noi îl înțeleg, deoarece nu au cunoștințe elementare de nutriție. Din păcate, nici societatea românească nu oferă suficiente campanii de informare și educare bazate pe informații clare și pe înțelesul consumatorului obișnuit”, spune conf. univ. dr. Costel  Stanciu.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*