În Târgu Mureș și la stomatologie ai nevoie de certificat verde

0

Colegiul Medicilor Stomatologi din județul Mureș a decis astăzi introducerea unor măsuri suplimentare de acces în cabinetele stomatologice, atât pentru angajați cât și pentru pacienți.
Aceștia ar trebui să fie vaccinați, să aibă dovada trecerii prin boală sau un test RT-PCR.
Pentru pacienții care ajung în urgență la dentist și pentru copii e suficient și un test rapid pe care medicul stomatolog ar trebui să-l poată pune la dispoziție, a precizat pentru RTM președintele Colegiului, Mirela Gaston:
 

Noi recomandăm ca personalul medical să fie vaccinat iar dacă nu, să aibă teste PCR sau dovada trecerii prin boală. Acestea ar fi recomandările pe care noi acum le și lansăm către membrii noștri din județ. După aceea, vin recomandările pentru pacienții adulții (și copii peste 12 ani), care sunt la fel, cu certificat verde. Urgențele suntem obligați să le facem cu măsuri suplimentare de protecție pentru personal dar aici am avea nevoie de un test rapid și asta ar fi bine dacă cabinetele ar avea teste rapide și s-ar putea face și la fața locului. La copii, până la 12 ani, am recomanda să putem face un test rapid.

Recomandările decise astăzi de Colegiul Medicilor Stomatologi Mureș sunt unice la nivel național, însă vin în sprijinul medicilor care sunt expuși la îmbolnăviri, mai spune Mirela Gaston:
 

Decizia nu este la nivel central pentru că la (Colegiul Național al Dentiștilor) nu este nici o activitate, e un blocaj de două luni, nu avem nici o comunicare chiar și acum când suntem din nou în criză și suntem dezorientați. Nu există posibilitatea de a obliga personalul să se vaccineze pentru că aici ar trebui modificări legislative dar încercăm să convingem, mai ales că la stomatologie nu poți să lucrezi prin mască și lucrăm exact în zona care este impact pentru infectare.

În județul Mureș sunt circa 800 de stomatologi dintre care circa 200 lucrează cu Casa de Asigurări de Sănătate și pot deconta anumite servicii.
Majoritatea personalului medical și auxiliar din cabinete este vaccinat, mai spune conducerea Colegiului.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*