Iohannis, AVERTISMENT DUR pentru Cabinetul Tudose: FURATI responsabil, terminaţi cu GAINAREALA!

Guvernul dragnea II

0

”Noi, românii, și dumneavoastră avem mare nevoie de un succes guvernamental. Au trecut abia șase luni de când ne-am întâlnit aici pentru a învesti un Guvern PSD+ALDE, după ce au fost câștigate alegerile parlamentare de către această coaliție. O formulă scurtă, foarte scurtă, care ar caracteriza aceste prime șase luni din mandatul Coaliției ar putea suna: ‘Ați băgat țara în criză pentru că n-ați știut să guvernați’. Că a fost sau că este vina fostului prim-ministru, care nu s-a pus singur acolo, dar care, din păcate, nu a știut să plece singur, nu este o analiză pe care trebuie s-o fac eu sau românii, ci una pe care probabil o veți face în Coaliție”, a declarat președintele.
Dovadă că această formulă scurtă este adevărată, subliniază Iohannis, este chiar moțiunea de cenzură prin care PSD și ALDE și-au demis propriul Guvern, ”o noutate în spațiul democratic european”.
elefant.ro%20
Fostul Guvern nu va rămâne în istorie pentru scurtimea mandatului, ci pentru nefericita OUG 13, iar coaliția PSD+ALDE prin faptul că și-a demis prin motiune propriul Guvern, a mai afirmat președintele.
”Acum, după ce unii s-au străduit destul de mult să termine repede această criză, găsim coaliția cu un nou Guvern și surprinzător cu un nou program de guernare. Noi taxe, noi impozite, după ce abia am promulgat legea prin care cresc salariile, deja se anunță contra măsuri.
Programul de guvernare a fost schimbat in puncte sensibile. Nu veți mai putea merge in fata românilor cu argumentul că acest program a fost votat. În șase luni, schimbați, de la reduceri de taxe, la reintroduceri de taxe, de la creșteri de salarii la taxă de solidaritate. Un astfel de comportament cu certitudine nu se incardează în ceea ce se numește predictibilitate fiscal-bugetară.
Un astfel de comportamnt induce dubii în rândul mediului de afaceri. Dacă va fi sustenabil – nu știm, nu am văzut calcule, dar stimați PSDiști, ALDEiști, UDMRiști, în numele românilor vă rog să terminați cu acestă țopăială fiscal-bugetară!”, i-a îndemnat Iohannis pe miniștri.
Președintele le-a cerut acestora să guverneze în așa fel încât să ne încadrăm în marja de deficit de 3%, încât românii să aibă garanția că Guvernul apără și promovează statul de drept.
”Nu mai vreau să avem sincope de tipul OUG 13. Vă rog să faceți tot ce este necesar pentru a arăta partenerilor noștri din NATO, din UE, aliaților noștri, că suntem o țară serioasă, cu toate sincopele politice, și că știm să ne respectăm angajamentele. Dovediți că știm să respectăm angajamantul de 2% pentru Apărare așa cum am promis aliaților din NATO, că suntem capabili să ținem deficitul bugetar sub control, să avem în continuare creștere economică, așa cum ne-am angajat față de partenerii din UE.
Fie ca acastă a doua încercare de guvernare să aibă mai mult succes decât prima. Eu și românii ne-o dorim și pot doar să sper doarte tare că și dvs. doriți același lucru”, a conchis Klaus Iohannis.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*