Iohannis: România condamnă ferm anunțul lui Putin care va duce la escaladarea războiului ilegal împotriva Ucrainei

0

Președintele Klaus Iohannis a reacționat la anunțul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, care a decretat mobilizarea rezerviștilor pentru războiul din Ucraina. Într-un mesaj publicat pe Twitter, Iohannis condamnă ferm declarațiile lui Putin și „escaladarea războiului ilegal”.

„România condamnă cu fermitate anunțul președintelui Putin despre următorii pași ai Rusiei care vor duce la escaladarea în continuare a războiului său ilegal împotriva Ucrainei. România își reiterează apelul către Rusia să opre

Vladimir Putin a anunțat, miercuri dimineață, mobilizare parțială în Rusia și a amenințat din nou Occidentul cu armele nucleare.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că a luat act cu îngrijorare de declarațiile lui Vladimir Putin din această dimineață și a subliniat că România își menține atitudinea echilibrată și va continua să analizeze cu calm situația.

„Azi este Ziua Internațională a Păcii și, în loc să o celebrăm cum se cuvine, din păcate în această dimineață am luat act de declarațiile președintelui Putin, am luat act cu îngrijorare referitoare la mobilizarea parțială a armatei Federației Ruse și la desfășurarea așa-ziselor referendumuri în Donbas, Herson și Zaporojie. Ne menținem atitudinea echilibrată, vom continua să analizăm cu calm evoluția situației cu aliații din NATO și partenerii din Uniunea Europeană. Îmi exprim speranța ca situația în zona de conflict să nu escaladeze”, a declarat miercuri, premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

ască imediat agresiunea împotriva Ucrainei și să își retragă complet toate forțele armate”, transmite președintele Klaus Iohannis.

2 afisări
Sursa: DIGI24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*