pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Japonia își propune să elimine vehiculele pe benzină până la mijlocul anilor 2030

eurogsm.ro

- ADS -

Japonia își propune să elimine vehiculele pe benzină în următorii 15 ani, a declarat guvernul vineri într-un plan de a atinge emisiile nete de carbon zero și de a genera aproape 2 trilioane de dolari pe an în creștere verde până în 2050.

„Strategia de creștere ecologică”, care vizează hidrogenul și industriile auto, este menită ca un plan de acțiune pentru realizarea angajamentului primului ministru Yoshihide Suga din octombrie de a elimina emisiile de carbon pe bază netă până la mijlocul secolului.

Suga a făcut din investițiile ecologice o prioritate absolută pentru a contribui la revigorarea economiei afectate de pandemia COVID-19 și pentru a alinia Japonia cu Uniunea Europeană, China și alte economii care stabilesc obiective ambițioase de emisii.

“Guvernul a stabilit obiective ambițioase pentru a realiza o societate neutră în materie de carbon în 2050”, a spus Yukari Takamura, profesor la Universitatea din Tokyo.

Guvernul va oferi stimulente fiscale și alt sprijin financiar companiilor, vizând 90 de miliarde de yeni (870 miliarde de dolari) pe an în creștere economică suplimentară prin investiții ecologice și vânzări până în 2030 și 190 de miliarde de yeni (1,8 miliarde de dolari) până în 2050. In acest sens, un fond verde de 2 trilioane de yeni va sprijini investițiile corporative în tehnologie ecologică.

Până la mijlocul anilor 2030, planul urmărește să înlocuiască vânzarea de vehicule noi pe benzină cu vehicule electrice, inclusiv vehicule hibride și cu celule de combustibil. De asemenea, guvernul vizează reducerea costului bateriilor vehiculelor cu mai mult de jumătate până în 2030.

Japonia își propune, de asemenea, să utilizeze energia regenerabilă „cât mai mult posibil” până în 2050, în principal prin parcuri eoliene off-shore, cu obiectivul de referință ca sursele de energie regenerabilă să reprezinte 50% până la 60% din puterea națiunii până în 2050, de la mai puțin de 20 % acum, reducând în același timp dependența de energia nucleară.

Și alte țări au stabilit termene pentru trecerea la automobile electrice în întregime, eliminându-se complet vânzarea de autoturisme pe bază de carburanți fosili. Din 2025, va fi ilegală vânzarea de mașini noi pe benzină sau diesel în Norvegia, ceea ce ar face din Norvegia prima țară din lume care interzice complet vânzarea mașinilor alimentate cu acești combustibili fosili. Conform măsurii, ar fi permisă doar vânzarea vehiculelor cu emisii zero.

De asemenea, mașinile și camionetele noi alimentate în întregime cu benzină și motorină nu vor fi vândute în Marea Britanie începând cu 2030, dar unii hibrizi ar fi totuși autorizați. De asemenea, există intenția de a fi eliminate toate autovehiculele care emit gaze până în 2050.

Tendința de a elimina autovehiculele pe bază de carburanți fosili este prezentă pentru mai multe țări și, cel mai probabil, va deveni un necesar în următoarele decenii.

VIZUALIZAT 12 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns