Justiția a decis: Bugetarii au liber la FURAT!

0

Decizie luată în premieră de justiția din România. Curtea de Apel Alba Iulia a decis să anuleze pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare primită de fostul secretar general al Consiliului Judeţean Hunedoara, Dan Daniel.

Acesta fusese condamnat pentru abuz în serviciu, comis la organizarea un concurs de angajare, când a încălcat prevederile unei Hotărâri de Guvern. Conform CCR, abuzul în serviciu îl constituie încălcarea unui act normativ cu putere de lege, adică o lege ca ordonanţă a guvernului, nu şi o hotărâre de guvern.
Este prima astfel de decizie, după ce Curtea Constituţională a recomandat schimbări în ce priveşte definiţia infracţiunii din Codul Penal. Hotărârea instanţei este definitivă şi vine în contextul în care „Abuzul în Serviciu” este motivul pentru care sute de mii de români au protestat în ultimele săptămâni.

Decizia Curții de Apel Alba nu este obligatorie pentru celelalte instanțe, dar este pentru prima dată când judecătorii respectă decizia CCR din 15 iunie 2016, prin care abuzul în serviciu a fost dezincriminat. În acest fel, se respectă jurisprudența Comisiei de la Veneția, în care se stipulează că infracțiunea de abuz în serviciu nu este incriminată ca faptă penală decât în funcție de un anumit cuantum.
Dan Daniel, fost secretar general al CJ Hunedoara, este primul român condamnat pentru abuz în serviciu – la trei ani de închisoare – a cărei pedeapsă a fost suspendată printr-o decizie a unei instanțe.
CONCLUZIE: Altfel spus, orice act normativ, de la ordin de ministru, decizii de primar şi până la hotărâri de Consiliu Local sau Judeţean, vor putea fi adoptate, fără riscul tragerii la răspundere penală a emitenţilor, indiferent de prejudiciu.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*