Killeri economici la varful Guvernului!

0

cub55-720x296 (Copy)A fost la un pas sa ajunga chiar ministrul Justitiei din Romania. Deocamdata, ce-i drept, se afla de ceva vreme in arest, insa noi amanunte incendiare despre comportamentul de veritabila sorginte mafiota a liberalului Ovidiu Putura continua sa iasa la iveala.

Astfel ca, dupa ce nu se sfia sa ameninte telefonic ca le va rupe picioarele unor judecatoare, fostul secretar de stat de la Justitie le cerea unor martori denuntatori sa-i achite orgiile sexuale pe care le organiza in locatii de lux din Sinaia sau Mamaia. Mai nou insa, dupa cum sustin sursele noastre, procurorii anticoruptie au primit recent informatii care ii poate conduce pe o noua pista, cel putin la fel de exploziva. Este vorba despre implicarea lui Putura intr-o retea formata din demnitari si inalti functionari, grupare care se specializase in „executarea” unor societati comerciale, la comanda platita a firmelor concurente.
Singuri pe piata

Dupa cum reiese din nenumaratele probe prezentate instantei de judecata de catre procurorii Laurei Codruta Kovesi, chiar pe vremea cand era secretar de stat in Ministerul Justitiei si, prin urmare, garant al respectarii legii, Ovidiu Putura desfasura o intensa activitate infractionala. Mai intai, demnitarul se zbatea de mama focului sa convinga niste judecatoare din Bistrita Nasaud sa puna o decizie favorabila sotiei sale, intr-un dosar judecat de acestea. Iar daca magistrata care a acceptat propunerea lui Putura a fost asigurata de inaltul sprijin ministerial pentru ca fiul acesteia sa treaca un examen, judecatoarea care „nu a pus botul” la traficul de influenta a fost amenintata ca va fi batuta chiar in tribunal si ca va fi calcata cu masina ziua in amiaza mare. Tot Putura este implicat si intr-un alt dosar de trafic de influenta, el promitandu-i martorului denuntator Laurentiu Taranu ca va interveni in favoarea sa in dosarul in care acesta era judecat la Curtea de Apel Constanta. Iar in schimb cerea zeci de mii de euro, prostituate de lux si sejururi in cele mai scumpe hoteluri. Extrem de interesant este insa faptul ca, pe langa aceste interventii ocazionale, se pare ca acelasi Putura mai era implicat si intr-o activitate constanta, prin care ii ajuta pe unii oameni de afaceri sa-si elimine concurenta si sa ramana astfel singuri pe piata.
Dosare la comanda
Dupa cum reiese din declaratiile unor proaspeti denuntatori, acestia ar fi fost victimele retelei din care faceau parte Ovidiu Putura si unii colegi de partid ai acestuia de pe vremea guvernarii peneliste. Astfel, exista informatii ca unii patroni dornici sa-si ptomoveze cat mai rapid propriile afaceri ar fi platit sume importante de bani pentru a scapa de firmele concurente, care isi desfasurau activitatea in acelasi domeniu. Si, dupa cum ramane de verificat si probat acum, in urma acestor comenzi, firmele vizate erau supuse unei adevarate prigoane din partea unor inalti functionari din ANAF, care declansau impotriva lor o serie de controale, pana ce gaseau „bubita” de care se puteau lega pentru intocmirea, fie si pe genunchi, a unor dosare penale. De aici incolo, exista suspiciuni ca ar fi intrat in scena fostul secretar de stat de la Justitie. Care, intre timp, ajunsese sa ocupe concomitent si postul de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei de stat CFR .
Presiuni la anchetatori
Iar cercetarile se concentreaza in prezent pe verificarea informatiilor potrivit carora secretarul ar fi exercitat presiuni asupra altor oameni ai legii, intervenind astfel pentru grabirea anchetelor derulate tocmai in jurul dosarelor penale intocmite la cererea inspectorilor ANAF care faceau parte din aceasta grupare. Se vorbeste chiar de catre suma modica de 5.000 de euro care ii revenea unui membru al retelei pentru executarea unei firme. Culmea este ca, in perioada in care apare numele lui Putura in toata aceasta poveste, secretarul de stat poza intr-un fervent aparator al legii, el fiind cel care a insistat cu incapatanare pentru a se da un aviz negativ cererii de gratiere depusa de catre Gigi Becali.

Sursa:LINK

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*