casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Liliana Turoiu, propunerea PSD la conducerea ICR, este fina lui Adriean Videanu

eurogsm.ro

- ADS -

Ultima ispravă demnă de milă a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE este intenţia de a o numi pe LILIANA ŢUROIU, una dintre multele creatoare de modă, în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR)! Că este din Videle şi că l-a avut naş în prima căsătorie pe Adriean Videanu nu are prea mare importanţă, dar ce caută duduia asta în fruntea ICR?

Ani de zile, Cotidianul a scris despre ICR-ul condus de H.-R. Patapievici, subliniind risipa unor sume uriaşe pentru promovarea în lume a membrilor unui grup restrîns, format mai ales din susţinătorii lui Traian Băsescu: Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu and Co. Nu ne-am imaginat însă niciodată că, la un moment dat, în fruntea ICR ar putea veni o creatoare de modă!

Iată că PSD-ul condus de Liviu Dragnea reuşeşte această performanţă de a considera că o astfel de instituţie, cum este ICR, poate fi dată pe mîna oricui. E drept, atunci cînd filosoful Andrei Marga abia preluase ICR de la Patapievici, prin intermediul senatorului Georgică Severin, devenit celebru prin revista sa, „Zarva”, au reuşit să-l determine să-şi dea demisia pentru a face loc altei ciudăţenii, Lilian Zamfiroiu!

SexShop.ro

melimeloparis.ro

HotNews anunţă pe surse numirea Lilianei Ţuroiu în funcţia de preşedinte al ICR, oferindu-ne şi o posibilă explicaţie a deciziei celor din PSD: „Creatoarea de modă Liliana Ţuroiu, propunerea PSD pentru funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român, este fina lui Adriean Videanu, susţin unele surse HotNews.ro, în timp ce alte surse spun că aceasta ar fi chiar verişoară cu Videanu, fiind născută ca şi acesta în Videle, Teleorman. Actualul ei soţ, Florin Ionel, a ocupat funcţia de secretar general adjunct în Ministerul Economiei, cînd acest minister era condus de Videanu”! Este citat şi un articol din „Jurnalul Naţional” din 20 mai 2005, referitor la nunta lui Darius Vâlcov cu Lavinia Şandru: „La nuntă sînt 300 de invitaţi, printre care şi alţi politicieni din fostul partid al Laviniei. Darius i-a invitat de altfel pe toţi primarii PD, ca atare şi pe Emil Boc, şi pe Adriean Videanu. Mai mult, rochia Laviniei este făcută de fina primarului Capitalei, creatoarea Liliana Ţuroiu Udrea.

De altfel, Liliana Ţuroiu este cunoscută ca fiind chiar dumneaei o apropiată a PDL, aşa cum ne arată un articol din 2013: http://www.comunicatedepresa.ro/s-c-premier-palace-s-r-l-/politica-sanatate-moda/. Liliana Ţuroiu este nu este chiar o croitoreasă de rînd, ci şi patroana unei case de modă şi lector la Universitatea de Arte, însă a conduce ICR presupune mult mai mult decît atît.

Şi celelalte partide au propuneri pentru funcţia de preşedinte al ICR, unele la fel de pestriţe. PNL, de pildă, se gîndeşte la Radu Carp, secretar general al partidului, sau laIrina Cornişteanu, fiica regizorului Mircea Cornişteanu, devenită cunoscută chiar de la numirea ca director al ICR Viena, cînd a ieşit la iveală faptul că nu cunoaşte limba germană! USR îi propune pe dansatorul/coregraf Cosmin Manolescu şi Cristina Modreanu, fost senior editor la ziarul „Gândul” şi redactor-şef adjunct la „Adevărul”.

Astfel de nominalizări ciudate ne determină chiar pe noi, care am criticat vehement ICR-ul lui Patapievici, să avem nostalgia acelor vremuri: dacă nu sînteţi în stare să găsiţi o persoană potrivită să conducă o astfel de instituţie, mai bine aduceţi-l înapoi pe Patapievici, decît să caricaturizaţi cultura română pe toată planeta!

VIZUALIZAT 45 ori,
 acai berry 900 apteka
Citește și

Lasă un răspuns