Loteria Română, o teapa nationala?

0

Loteria Română este în centrul unui scandal uriaş după extragerea de Anul Nou. Variantele au costat dublu, iar jucătorii susţin că în agenţii li s-a spus că este vorba de o extragere dublă, adică biletele ar urma să fie valabile pentru două extrageri, doar că pe 31 decembrie a avut loc o singură extragere.
Pagina de Facebook a Loteriei Române a fost luată cu asalt de jucători nemulţumiţi care acuză că au fost înşelaţi. Mai mult, oamenii anunţă că vor sesiza Protecţia Consumatorului şi chiar vor să dea în judecată Loteria Română.
În replică, oficialii companiei susţin că banii încasaţi în plus au fost folosiţi pentru suplimentarea fondurilor de premiere.
 

Din ce in ce mai multi romani viseaza sa castige premiul cel mare la Loto 6/49 care a ajuns la peste 10 milioane de euro, dar realizarea acestui vis devine si mai dificila cand la mijloc nu este vorba doar de noroc.
Faptul ca numerele norocoase nu s-au mai tras de foarte multa vreme a dat nastere la o serie de spreculatii, majoritatea vorbind despre aranjamente ale Loteriei Nationale.
In jocul acestor teorii au intrat si cadrele didactice ale Catedrei de Contabilitate, Audit si Control de Gestiune a Academiei de Studii Economice.
Intr-un comunicat remis Ziare.com, lectorul universitar dr. Georgiana Stanila sustine ca extragerile loto pot fi „masluite” cu ajutorul suflantei, bilelor si unui soft.
Potrivit profesoarei, in interiorul fiecarei bile din cele 49 exista o tablita de indentificare cu un cod format din 22 cifre, asa numitul ARS, cod ce este citit de suflanta si apare automat in calculator.
Pentru a fi extrase, toate cele 49 de bile trebuie sa apartina aceluiasi set de bile. In caz ca una sau mai multe bile apartin unui alt set de bile, acestea nu sunt recunoscute de suflanta.
Inainte de a fi introdusa in suflanta, fiecare bila trebuie sa fie verificata cu sistemul producatorului. Acesta are 3 inele prin care trebuie sa treaca fiecare bila. Primul inel citeste bila sa fie din acelasi set cu celelalte, inelul al doilea verifica dimensiunile si al treilea greutatea.
Potrivit comunicatului remis de Academia de Studii Economice, Loteria Romana a aratat ca are doua seturi de bile.
„Deci daca sa spunem in suflanata sunt introduse 6 bile din setul 1 si 43 din setul 2, cele 43 de bile din setul 2 nu au nici o sansa sa iasa, pentru ca nu sunt recunoscute de suflanta”, se arata in comunicatul ASE.
De asemenea, in cartea tehnica a masinariei, producatorul precizeaza ca softul poate controla jocul. „Cu alte cuvinte masinaria asta poate juca corect sau nu, in functie de cum decide Loteria Nationala”, precizeaza comunicatul.
Profesorii de la ASE au omis sa precizeze faptul ca, dincolo de identificarea fiecarei bile in parte, sistemul este capabil sa alarmeze comisia de validare de orice prezenta in suflanta a unei bile dintr-un alt set, potrivit informatiilor de pe site-ul oficial al companiei producatoare, Editec.
Altfel spus, daca in suflanta sunt introduse sase bile din setul 1 si 43 din setul 2, atunci suflanta nu poate functiona, deci extragerea nu se poate desfasura.

Mărturisesc, de fiecare dată când am văzut jucăria aceea complicată prin care se extrag numerele câștigătoare la Loto, mi-am zis că nu e cu putință să fie la mijloc vreo mânărie, vreo golănie prin care numerele extrase să fie dinainte stabilite. Ba chiar am pus pe propriul meu site un text, primit pe Internet, prin care autorii susțineau că au descoperit mecanismul înșelăciunii. Am pus textul fără să-l citesc cu prea mare atenție! Iar textul a atras zeci de comentarii, pe care, din păcate, le-am citit cu aceeași neîncredere… Mi se părea imposibilă vreo mânărie. Doar văzuseme cu ochii mei cum funcționa mașinăria!…
Până aseară!, când am primit invitația de la Antena Stars să particip la o dezbatere pe tema Loteriei Naționale. M-a mirat invitația și am întrebat de unde și până unde m-aș pricepe eu să discut acest subiect! Motivul era textul și comentariile de pe site-ul meu, de pe www.ioncoja.ro, unde pe 30.06.12 postasem textul intitulat Loto – Țeapa națională, care a ajuns să fie citit și de producătoarea emisiunii. Acceptând invitația, m-am simțit obligat să citesc mai atent textul pe care eu însumi îl publicasem. Așa am aflat care este mecanismul imensei escrocherii care se cheamă Loteria Națională din România de după introducerea sofisticatei „suflante” prin care se extrag numerele câștigătoare. A doua zi, adică azi, înainte de a merge la emisiune, am postat pe site din nou textul cu pricina, cu un titlu nou, mai explicit: Loteria Națională = Țeapă Națională.
Revin, pentru a explica, în cuvintele mele, ce am înțeles eu din materialele aflate pe site. Nu mă voi rezuma la aspectul tehnic al furăciunii, ci voi încerca să dau un răspuns avizat și la întrebarea care se pune de fiecare dată când se produce o crimă: cui prodest? Cine a avut de cîștigat de pe urma nelegiuirii?
Vom analiza două variante: mai întâi Varianta A, prin care Loteria Națională nu dă niciun premiu 1, nu dă pe nimeni câștigător al premiului 6 din 6!
Pasul 1. Este important pentru infractorii de la Loteria Națională să știe înainte de extragerea numerelor câștigătoare care combinații de numere nu au fost înregistrate pe biletele completate de public, de jucătorii la Loterie. Acest lucru este posibil datorită faptului că fiecare bilet de loto este înregistrat pe calculatorul central atunci când este depus. Depunerea biletelor se face până la o anumită oră și zi, înainte de extragerea numerelor. Rămân astfel la dispoziția infractorilor câteva ore bune în care să afle de pe calculator ce combinații de numere nu au fost propuse de jucători. Rezultatul sunt mii de combinații care au rămas nejucate. Și infractorii de la Loteria Națională decid, la întâmplare, propriu zis, care variantă să fie dată drept câștigătoare în urma extragerii. Adică îi comandă suflantei ce numere să extragă, să le declare câștigătoare.
Pasul 2. Momentul cel mai important intră în sarcina suflantei. Ea nu funcționează cu mingii de ping-pong numerotate, cum ni se pare nouă! Ci fiecare bilă are în interiorul ei un cip mic, mic și al dracului! Scamatoria ca să reușească are nevoie de două seturi de bile, două valijoare, valijoara albă, să zicem, și valijoara roșie. Bilele din valijoara albă au incorporat un anumit cip, cele din valijoara roșie alt cip! Suflanta are 3 inele prin care trec bilele extrase. Primul inel este inelul care face posibilă escrocheria. Acest inel este programat să accepte numai bilele din valijoara albă, să zicem, iar pe celelalte să le respingă! În funcție de cipul incorporat!
Nemernicii de la Loteria Națională au o singură grijă: să nu pună în urnă bilele dintr-o singură valiză, bile care să poarte același cip! Ci pun deoparte bilele pe care au decis ei să le declare câștigătoare, și le amestecă cu restul bilelor din celălalt set, din care au scos, firește, șase bile, perechile bilelor ce urmează să fie extrase ca câștigătoare. Această manevră este posibilă deoarece inelul de la suflantă este programat de onor conducerea Loteriei să recunoască numai cipul de la cele șase bile, cip diferit de cipul celorlalte 43 de bile! Deci inelul nu recunoaște numărul de pe bilă, ci cipul din interior!
(Varianta simplificată ar fi ca numai bilele dintr-o valijoară să poarte un anumit cip, iar celelalte să fie nemarcate. Dar e mai puțin probabilă această variantă, deoarece este nevoie nu numai ca anumite bile să fie atrase de inel, ci și ca celelalte să fie respinse, precum doi magneți care se atrg sau se resping în funcție de cum poziționezi polii acelor magneți!)
Loteria Națională, de când a fost dată pe mâna „grecilor”, a funcționat mai ale după Varianta A, dând un număr suspect de mic de premii I. Mult mai mic decât în anii de dinainte de introducerea suflantei criminale!…
Varianta B, când conducerea Loteriei Naționale decide să dea, totuși, un premiu I. Din lăcomie tipic „grecească”, nemernicii nu se îndură să-l dea, la întâmplare, vreunui amărît ca mine sau ca tine, iubite cititor! Ci programează nu doar numerele, ci și cine să fie fericitul câștigător!
Pornim de la ideea că nu ar exista vreo posibilitate de a introduce un bilet după ora când se închide tragerea și nu se mai primește niciun bilet de loto. Deși la cât sunt de inventivi escrocii dela Loteria Națională, nu exclud cu totul varianta cea mai simplă: completează un bilet Loto după ce se anunță numerele căștigătoare și-l introduc pe competer!
Dacă cumva nu le stă în caracter să fie atât de cinici, de nerușinați, au la dispoziție mai multe posibilități. Bunăoară joacă „pe bune” câteva sute de bilete și le compară apoi cu lista combinațiilor care nu au fost depuse de muritorii de rând, fraierii ca noi! Aleg una dintre aceste combinații, aflată pe un bilet „de-al lor”, și cu ajutorul suflantei numerele de pe acel bilet ies câștigătoare!…
Mai departe, cine se prezintă cu biletul să ridice banii, este alt prilej de golănii pentru conducerea Loteriei Naționale! Chipurile câștigătorii vor să rămână necunoscuți!… În alte țări acești câștigători sunt bucuroși să se arate lumii, să se bucure împreună cu familia, cu prietenii, eventual să-i facă pe dușmai să pleznească de ciudă!…
Numai ciudații ăștia de români, nu! Nu vor să se afle de norocul ce a căzut pe capul lor! Nu cumva să trebuiască să-și plătească restanțele la întreținere!…
Nu mai insist cu alte matrapazlîcuri care se mai fac sub aceeași oblăduire! Mă rezum la esențial!
*
Cui prodest? Unde se duc banii atât de mulți câștigați cu atâta trudă?!
După o informație căpătată întâmplător în dimineața acestei zile, 70% din încasări le iau „grecii”, adică firma cu care Loteria Națională a încheiat un contract pentru care ar trebui împușcați toți, până la portar, din toate cele trei schimburi!
Am pus între ghilimele, „grecii”, deoarece banii nu ajung de fapt la firma respectivă, ci sunt sever dijmuiți de cei pe care i-a reprezentat directorul Loteriei care a semnat contractul, plus ceilalți directori care au mai fost pe post de atunci. Acești funcționari i-au reprezentat pe cei care i-au pus în funcție: partidele politice, cele care participă de 25 de ani la actul guvernării în România! Partidele politice au nevoie de mulți bani, atât pentru buzunarul propriu al liderilor, cât și pentru cheltuielile mari pe care le au! Au nevoie mai ales de bani iliciți, de care să nu dea nimeni socoteala! De aceea le-a trebuit o firmă străină, de care fiscul nostru să nu se poată interesa prea mult, ce face cu banii câștigați în România.
Mi-aduc aminte bine, în 1990 sau 1991, presa, încă liberă și scormonitoare pe atunci, a descoperit o escrocherie cu niște vapoare care au adus zahăr în țară în beneficiul unei firme obscure. Nu s-a putut afla ce persoane se aflau în spatele acelei firme. S-a descoperit însă că din beneficiile acelei firme s-au înfruptat toate partidele politice parlamentare la acea dată!… De atunci, presa n-a mai avut acces la dovezile că practica aceasta a continuat. Dar putem dormi liniștiți, partidele noastre nu se întrețin nici azi din cotizații sau donații.
Mi-aduc aminte ce mi-a povestit Aurel Șeitan, național-țărănist din tată-n fiu! Ani grei de închisoare la activ, participare la rezistența din munți etc. După 1990 s-a grăbit să vină în Țară și să se prezinte la partid, să pună umărul la redresarea PNȚ-ului și a Țării! Să pună umărul și o sponsorizare, o donație modică, de câteva mii de dolari. Casierul partidului i-a mulțumit cam în acești termeni: „Măi, Aurică, nu te dau pe tine banii afară din casă!… Păstrează-i! Dar semnează-ne o hârtie că ne donezi un milion de dolari! De hârtia asta am avea nevoie!…” Trăiau și Corneliu Coposu, și Ioan Diaconescu!… (Răspunsul răposatului domn Șeitan, cu altă ocazie, în romanul cu același nume, ȘEITANII…)
Păi dacă un partid ca PNȚCD-ul s-a pretat la asemenea malversații, vă dați seama ce se putea petrece la casieria celorlalte partide, mult mai bine reprezentate în Parlament și în guvern!…
În concluzie: SRI nu avea cum să nu cunoască textul publicat pe site-ul meu intitulat LOTO – Țeapă Națională, text preluat de pe internet și semnat Academia de Științe Economice, catedra de contabilitate și audit. Și SRI nu avea cum să nu raporteze mai departe, la Cotroceni sau la guvern despre jaful de la Loteria Națională. Nu cumva ar fi cazul ca SRI să afle ce s-a întâmplat mai departe de nu s-a întâmplat nimic?!… Opinia publică are nevoie de un răspuns de la SRI, ori de la DNA sau DIICOT, nu de la Loteria Națională!
_


 
vegis.ro
 

Loteria Română, implicată într-un SCANDAL uriaş

 

Un nou scandal a zbucnit la Loteria Română, după ce ultimul câștigător nu și-a ridicat nici până la această oră premiul în valoare de 3 milioane de euro. Un fost consilier acuză însă Loteria că acest câștigător nici nu ar exista, el fiind inventat.
„Niciodată nu o să vină cineva să revendice al doilea premiu. De la început am afirmat că al doilea câștigător nu există și omul care a câștigat de fapt a pierdut jumătate din sumă”, a declarat pentru RomaniaTV, Sorin Constantinescu, fost consilier al Loteriei Române.
Mai mult, Sorin Constantinescu spune că nu există un al doilea câștigător, acesta fiind inventat, pentru ca banii să intre tot în bugetul Loteriei.
„Nu se reportează suma respectivă, ci se face venit în bugetul Loteriei. Conform regulamentului Loteriei, dacă peste 90 de zile nu s-a revendicat acest premiu, banii intră în contul Loteriei și se face profit la Loterie”, a spus Sorin Constantinescu, potrivit reporterntv.
Fostul consilier susține că bărbatul care și-a revendicat deja premiul ar trebui să se adreseze autorităților și să ceară Loteriei să facă dovada existenței unui al doilea câștigător.


Ovidiu Portariuc, este membru al PSD din anul 2009, iar din ianuarie 2016 este preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Botoşani. El a fost primar al municipiului Botoşani în perioada 2012-2016, iar apoi consilier al fostului ministru de Finanţe Viorel Ilie, dar şi al actualului ministru Ionuţ Mişa. 
 
 

 
 

DESPRE LOTERIE

Loteria Romana este una din institutiile cu traditie ale societatii romanesti, fiind infiintata in anul 1906.
In prezent, C.N. „Loteria Romana”S.A. organizeaza si exploateaza, in calitate de unic organizator, pe intreg teritoriul tarii, conform O.U.G. nr.77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, jocuri loto si pariuri mutuale, astfel cum sunt definite la art.10 alin. (1) din ordonanta la care am facut referire.
Scopul activitatii institutiei noastre este acela de realizare a obiectivelor de interes public national, stabilite prin O.U.G. nr.159/1999, aprobata prin Legea nr.288/2001, cu modificarile ulterioare, atragerea unei parti din disponibilitatile banesti ale populatiei, pe baza liberului consimtamant, in vederea crearii fondurilor necesare finantarii unor obiective de interes public si atribuirii de castiguri participantilor la jocurile pe care le organizam.
Incepand cu anul 2011, CNLR SA a obtinut certificarea pe SR EN ISO 9001:2008 pentru sistemul de management al calităţii şi SR EN ISO 27001:2005 sistemul de management al securităţii informaţiei.
Prin recertificarea sistemului integrat al calităţii şi securităţii informaţiei, CNLR SA poate asigura cadrul necesar pentru:
a) coordonarea si conducerea activitatii intregii companii intr-un mod planificat si sistematic, conform principiilor managementului calitatii;
b) cresterea increderii partenerilor de afaceri (jucatori, furnizori) in serviciile si produsele oferite, precum si in respectarea conditiilor contractuale asumate;
c) cresterea satisfactiei jucatorilor prin indeplinirea cerintelor acestuia, generand incredere;
d) confirmarea catre parteneri (jucatori, furnizori) a faptului ca CNLR SA functioneaza pe baza unui sistem de calitate recunoscut international;
e) crearea cadrului pentru imbunatatirea continua a proceselor interne.

 
 
 

1 afisări
Sursa: Ion Coja evz

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*