Lucian Cotizo, acuzat de contrabandă, uns de Sorin Grindeanu șef la Vămi.

0

Puse cap ca cap, două știri aparent banale, dacă ținem cont de realitățile românești ale momentului, scot la iveală un fapt îngrijorător: premierul Sorin Grindeanu urmează ă numească șef la Vămi o persoană acuzată de contrabandă.
Șeful Direcției Pentru Accize și Operațiuni Vamale București, Lucian Cotizo, pentru că despre el este vorba, a fost reținut în 2011 de procurorii DNA, alături de alte 28 de persoane, într-un dosar care vizează acuzații de contrabandă și evaziune fiscală în Portul Constanța Sud Agigea.
Alături de el, au ajuns după gratii și alte „VIP-uri”, cum ar fi Laurențiu Mironescu- fost secretar general al MAI, Adrian Sorin Pătrașcu – director adjunct la Grupul de Nave al Poliției de Frontieră Constanța, Eugen Bogatu – fost director în cadrul Administrației Porturilor Maritime Constanța, Sunai Cadâr – șeful Vămii Agigea și foștii șefi de la aceeași vamă Liviu Durbac și Alin Pilcă.
creditfix.ro
Joi, site-ul Economică.net publica știrea înlocuirii lui Dorel Fronea cu Lucian Cotizo la șefia Vămilor. Anunțul a survenit chiar în timp ce Dorel Fronea, actualul șef al Autorității Naționale a Vămilor, găzduia la Palatul Parlamentului o conferință internațională pentru combaterea contrabandei, la care au participat șefii Vămilor din Republica Moldova, Bulgaria, și adjuncții din Serbia, Ucraina, Ungaria.
Șeful ANAF, Bogdan Stan, a ținut chiar să-i mulțumească public lui Dorel Fronea pentru rezultatele Operațiunii Scut, încununată cu descoperirea unui container cu 14 milioane de tigări în Portul Constanța și a anunțat că a decis continuarea acestei operațiuni.
Cu toate acestea, vineri dimineață Stan i-a comunicat lui Fronea că începând de luni va fi înlocuit cu Lucian Cotizo, au declarat pentru România liberă surse din ANAF.
Ținând cont de cele întâmplate în primăvara lui 2011, Guvernul Grindeanu este cât pe ce să gireze numirea unui presupus contrabandist la șefia Vămilor.

2 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*