pentrucasamea.ro

- Advertisement -

fashiondays.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Ludovic Orban: Medicamente românești, scoase de pe piață, pentru a intra medicamente străine de 20-50 de ori mai scumpe!

eurogsm.ro

- ADS -

Vești proaste pentru români. Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban. Potrivit acestuia, medicamente fabricate în România au fost scoase de piaţă, pentru a face loc unor substanţe din străinătate la preţuri de 20 până la 50 de ori mai mari.

Totodată, Ludovic Orban susține că această decizie a fost luată chiar de Agenția Națională a Medicamentului.

„Trebuie să avem în vedere creşterea capacităţii de a produce cât mai multe medicamente care sunt căutate.

De asemenea, să fim mai atenţi cu introducerea de alte medicamente, cam multe cazuri pe care le-am întâlnit în care produse fabricate în România au fost scoase de piaţă chiar de ANMDM numai pentru a face loc unor substanţe echivalente la preţuri de 20 până la 50 de ori mai mari faţă de produsele care ar fi fost fabricate în România”, a declarat Orban, la televiziune România TV.

melimeloparis.ro

Problemele se vor rezolva

Premierul a adăugat că i-a fost garantat faptul că problema lipsei anumtior medicamente de pe piață se va rezolva, altfel conducerea ANMDM „va trebui să plece acasă”.

În ultimele zile i-a fost atrasă atenția premierul cu privire la criza Euthyrox şi a unor medicamente pentru diabet, care de mai multe săptămâni lipsesc din farmacii.

„Euthyrox este pentru tiroidă, aici am avut o discuţie cu ANMDM, am participat săptămâna trecută la şedinţa operativă de la Ministerul Sănătăţii şi mi s-a garantat că de săptămâna viitoare există o substanţă echivalentă, că se va rezolva problema. De asemenea, e o problemă pe piaţă legată de tratamentul pentru diabet. Sunt două produse acolo.

Mi s-a garantat, dacă nu, va trebui să plece acasă conducerea ANMDM pentru că trebuie să stabilească cu producătorii şi producătorii care sunt pe piaţa românească să garanteze stocurile necesare pe o perioadă de timp, mi se pare că pe şase luni de zile. Ori dacă un producător sau un distribuitor nu îşi respectă această înţelegere şi ANMDM nu ia decizii, înseamnă că ANMDM nu funcţionează”, a adăugat Orban.

VIZUALIZAT 8 ori,
 acai berry 900 apteka
Citește și

Lasă un răspuns