Masajul poate îndeparta tensiunea musculara si durerea

0

masajMulte culturi, printre care vechii greci, egiptenii, chinezii si indienii, erau convinse ca masajul are si un rol terapeutic si îl foloseau pentru a trata o diversitate de suferinte. Pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc si este plina de terminatii nervoase. Masajul are efect prin manipularea tesutului si prin inducerea relaxarii. Prin masaj se pot trata afectiunile cu un cerc vicios, ca de exemplu o durere de cap cauzata de tensionarea muschilor se întretine singura întrucît îl face pe suferind sa încordeze muschii afectati si mai mult. Acest lucru cauzeaza si mai multa durere, dar un masaj al gîtului si al umerilor poate relaxa muschii si poate întrerupe cercul vicios al durerii.
Afectiuni ce pot fi tratate prin masaj
Studiile moderne au demonstrat ca masajul poate fi folosit în tratarea cu succes a unor afectiuni, ca de exemplu: anxietatea, artrita, durerile de spate, durerile cronice, constipatia, depresiile, durerile de cap, hipertensiunea, insomnia.
Relaxarea deplina – Unul dintre beneficiile imediate ale masajului
vitalconcept.com
Unul dintre beneficiile imediate ale masajului este sentimentul de relaxare deplina si calm. Aceasta se întîmpla datorita faptului ca masajul stimuleaza producerea de endorfine, substanta chimica din creier care produce sentimentul de fericire. De asemenea se reduc nivelurile hormonilor de stres ca adrenalina, cortisolul si norepinefrina. Cercetarile indica faptul ca nivelul crescut de hormoni de stres dezechilibreaza sistemul imunitar. Unele dintre beneficiile masajului sint si reducerea tensiunii musculare, o circulatie îmbunatatita, stimularea sistemului limfatic, reducerea nivelului de hormoni de stres, marirea mobilitatii si flexibilitatii încheieturilor, tonus al pielii mai bun, vindecarea mai rapida a leziunilor la nivelul tesutului moale, acuitate mentala, reducerea anxietatii si depresiei.
Diverse tipurile de masaj
De obicei, specialistii folosesc ulei sau pudra de talc pentru ca mîinile lor sa poata aluneca pe pielea pacientului. Cîteodata se foloseste o foita subtire sau o bucata de material subtire pentru acelasi scop. Exista mai multe tipuri de masaj: aromoterapia (anumite uleiuri produse din flori sau alte plante sint adaugate la uleiul pentru masaj datorita proprietatilor terapeutice ale acestora; de exemplu aroma de lemn de santal reduce tensiunea nervoasa), masajul copilului (poate trata constipatia, colicii si problemele de somn, iar masajul regulat ajuta copiii nascuti prematur sa ia în greutate mult mai repede), reflexiologia (masajul talpilor pentru a încuraja vindecarea altor parti ale corpului), masajul terapeutic (numit si masajul suedez, este foarte popular în Australia, aceasta tehnica avînd ca scop relaxarea si îmbunatatirea circulatiei sangvine), masajul curativ (încurajeaza vindecarea leziunilor tesutului moale, ca ale muschilor, tendoanelor si ligamentelor), shiatsu (tehnica orientala de masaj care are ca scop îmbunatatirea circularii energiei, concentrîndu-se asupra anumitor puncte ale corpului avînd aceleasi efecte ca si acupunctura), masajul sportiv (un amestec de tehnici care maresc performantele atletului si ajuta la recuperarea muschilor suprasolicitati).
De retinut este ca masajul nu este recomandat în timpul sarcinii, mai ales în primul trimestru, daca exista eruptii cutanate, taieturi sau infectii sau daca exista suspiciuni de fracturi sau oase rupte.
Studiile au demonstrat ca masajul este eficient în tratarea anumitor boli. Acesta îmbunatateste circulatia, reduce tensiunea musculara si da un sentiment de relaxare. Exista mai multe tipuri de masaj: aromoterapia, masajul copilului, reflexiologia, masajul terapeutic, masajul curativ, shiatsu, masajul sportiv.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*