Microsoft Windows  este un Keylogger!!

0

Americanii de la Microsoft au declarat război pirateriei, compania înregistrând un nou brevet care să să identifice şi să marcheze utilizatorii care folosesc conţinut obţinut în mod ilegal.

Algoritmul creat de Microsoft va împiedica utilizatorii să acceseze conţinut ilegal, iar deţinătorii licenţelor ar putea şti imediat cine sunt respectivii utilizatori şi dacă au mai folosit conţinut piratat în trecut.
Tehnologia va fi introdusă în sistemul de operare Windows şi ar putea împiedica sharing-ul de conţinut legal pe care un utilizator îl deţine, pentru a nu putea fi accesat de pe alte conturi.
De asemenea, deţinătorii licenţelor care ar putea beneficia de acest sistem ar putea să aleagă să blocheze conţinutul piratat şi să colecteze informaţii despre utilizator, lucru care probabil că va putea fi folosit în instanţă în cazul celor care nu sunt la prima abatere.
cel.ro

Ce este keylogger

 
Un keylogger este un program care înregistrează fiecare bătaie de tastă pe o tastatură şi salvează aceste date într-un fişier. După ce colectează o anumită cantitate de date, le va transfera prin intermediul internetului unei gazde de la distanţă, predeterminată. De asemenea, poate captura capturi de ecran şi utiliza alte tehnici pentru a urmări activitatea utilizatorului. Un keylogger poate cauza pierderea parolelor, date de autentificare, şi alte informaţii similare.
Există două tipuri de keyloggeri: hardware şi software. Keyloggerul de tip hardware este un dispozitiv fizic, mic care poate fi lăsat între cablul tastaturii şi portul tastaturii din calculator. Un keylogger de tip hardware poate înregistra toate apăsările de pe tastatură şi le salvează în propria memorie. Un astfel de dispozitiv nu se bazează pe un anumit software sau driver. Prin urmare, poate funcţiona în diferite medii. Totuşi, nu poate obţine capturi de ecran şi poate fi descoperit cu uşurinţă la inspectarea calculatorului. Keyloggerii de tip software sunt împărţiţi în aplicaţii legitime şi paraziţi.
Keyloggerii maliţioşi sunt similari viruşilor şi troianilor. Aceştia sunt utilizaţi de către hackeri pentru a viola intimitatea utilizatorului. Keyloggerii legitimi, cunoscuţi şi ca unelte de monitorizare a calculatorului, sunt produse comerciale vizate în mod special de către părinţi, angajatori şi profesori. Aceştia permit să descopere ce fac online copiii şi angajaţii. Totuşi, chiar şi programele legale lucrează fără ştirea sau aprobarea utilizatorului. Acestea pot fi utilizate de către persoane maliţioase şi, prin urmare, nu sunt clasificate ca şi mai puţin dăunătoare decât anumiţi paraziţi.

Activităţi periculoase ce pot fi iniţiate de către Keylogger

Practic, toţi keyloggerii caută să invadeze intimitatea utilizatorului, Aceştia îşi pot urmări victimele luni şi chiar ani, până când sunt observaţi. În tot acest timp, un keylogger normal este capabil să descopere cât mai multe informaţii despre utilizator. Cineva care controlează un keylogger obţine informaţii valoroase, inclusiv parole, nume de autentificare, numerele cardurilor de credit, detalii despre contul bancar, contacte, interese, obiceiuri de navigare pe web şi multe altele. Toate aceste informaţii pot fi utilizate pentru a fura documentele personale şi banii victimei.
Ca şi concluzie, un keylogger este capabil de iniţierea următoarelor activităţi:

 • Să înregistreze intrările de taste de pe tastatură.
 • Să obţină capturi de ecran cu activitatea utilizatorului de pe internet la intervale de timp predeterminate.
 • Să urmărească activitatea utilizatorului prin înregistrarea titlurilor ferestrelor, numele aplicaţiilor lansate, şi alte informaţii specifice.
 • Să monitorizeze activitatea online a utilizatorului înregistrând adresele website-urilor vizitate, cuvintele cheie introduse şi alte date similare.
 • Să înregistreze nume de autentificare, detalii a unor diverse conturi, numerele cardurilor de credit şi parole.
 • Să captureze conversaţiile chat-urilor online de pe instant messengers.
 • Să obţină copii neautorizate a emailurilor primite şi trimise.
 • Să salveze toate datele colectate într-un fişier de pe hard disk, şi să trimită acest fişier unei adrese de email.
 • Să îşi complice detectarea şi eliminarea.

Keyloggerii nu pot fi comparaţi cu viruşii normali. Ei nu se răspândesc ca aceste ameninţări, şi în majoritatea cazurilor, trebuie instalaţi ca orice alt software.

Principalele moduri utilizate de către keyloggeri pentru a se infiltra în sistem:

Există două metode utilizate de către programele de înregistrare intrări de taste pentru a intra în sistem. Aici, sunt prezentate ambele:
Brand Circus

 • Un keylogger legitim poate fi instalat manual în sistem de către administratorul lui sau de către orice alt utilizator ce are privilegii pentru această activitate. Un hacker poate intra în sistem şi poate seta propriul keylogger. În ambele cazuri, o ameninţare la adresa intimităţii este instalată în sistem fără ştirea sau aprobarea utilizatorului.
 • Keyloggerii maliţioşi pot fi instalaţi în sistem cu ajutorul unui alt parazit precum viruşi, troiani, backdoors şi alte malware-uri. Aceştia pot intra în sistem fără ştirea utilizatorului şi pot afecta pe oricine utilizează un calculator compromis. Astfel de keyloggeri nu au funcţii de dezinstalare şi pot fi controlaţi doar de către autorii lor sau atacatori.

În majoritatea cazurilor, keyloggerii afectează calculatoarele ce rulează sistemul de operare Microsoft Windows. Totuşi, toţi viruşii sunt actualizaţi constant, deci nu există vreo garanţie precum că nu ar fi capabili să atace şi alte platforme populare.
 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*