Niculae Bădălău, urmărit de DNA, pentru evaziune fiscală de 50 euro

0

Procurorii au dispus începerea urmării penale pentru senatorul PSD, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA), se arată în rechizitoriul DNA.
Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora societatea comercială prezentă în circuitul evazionist, în favoarea căreia a intervenit învinuitul Bădălău Nicolae, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosită de societatea implicată în circuitul evazionist şi nu în scopul pentru care banii fuseseră alocaţi.
La ieşirea de la DNA, Bădălău a declarat că toată învinuirea care i se aduce este pe baza unei interceptări telefonice. Bădălău nu este străin de scandaluri. A fost condamnat la un închisoare în 1988 pentru că a furat patru saci cu grâu. Politicianul şi-a recunoscut fapta şi a declarat în faţa instanţei că regretă furtul comis. El a fost graţiat de Nicolae Ceauşescu, pentru ca avea o condamnare mai mică de 10 ani.
Bădălău a putut în acest fel să scape şi de cazier şi să devină pe rând subprefect, prefect şi deputat de Giurgiu.
De-a lungul timpului el mai fost implicat şi în alte cazuri de corupţie. În 2008, liderul PSD a fost acuzat de un tun imobiliar de 3 milioane de euro iar în 2009 a fost cercetat pentru spălare de bani.
Iar în Giurgiu, legăturile dintre politicieni şi interlopi fac parte din obiceiurile locului. Clanul Butoane a început să crească în influenţă între anii 2000 şi 2004 când prefect al judeţului Giurgiu era liderul PSD Niculae Bădălau.
În 2006, Bădălau a fost implicat a cumpărat un teren de 130 de hectare de la o firmă pe care o deţinuse înainte pentru suma de 12 mii de euro- acelaşi teren a fost vândut câteva luni mai târziu pentru 3 milioane de euro unui dezvoltator imobiliar.
În 2009 Agenţia Naţională pentru Integritate a demarat o investigaţie cu privire la declaraţia sa de avere, în acelaşi timp Bădălău a fost luat în colimator de procurorii DNA şi DIICOT. După ani de verificări dosarul lui a ajuns la Parchetul Giurgiu, unde este cercetat pentru spălare de bani. Tot ANI i-a făcut un alt dosar pentru fals în declaraţii, acesta uitând să-şi declare un teren în Bolintin şi o vânzare de teren către o firmă.
Social democratul este cunoscut şi pentru rolul de tată al celebrului personaj monden Gabi Bădălau- fostul iubit al Ramonei Gabor şi al Adeline Pestriţu.
Cât priveşte cea mai recentă relaţie a fiului său, senatorul nici nu vrea să audă de Andreea Mantea. Spune că nu o cunoaşte şi nici nu are timp să o cunoască, mai ales că fiul său a avut multe „viitoare”. articol

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*