O casă de lemn de 57 mp, cu un singur nivel, în stil scandinav

0

Ce îmi place la această casă de lemn în stil scandinav este simplitatea ei, liniile curate şi clare, ce se observă atât la exterior: acoperişul în 2 ape, veranda deschisă, lemnul prelucrat simplu, cât şi în organizarea interioară: lipsa aglomerărilor de obiecte şi mobilier, circulaţiile clare şi generoase, folosirea de obiecte şi dotări convertibile acolo unde este nevoie (canapea în living, pereţii duşului), partiţionarea gândită pentru nevoile simple ale unei familii.
 
Ce nu îmi place sunt spaţiile de depozitare foarte mici – dar pe de altă parte această este o casă de vacanţă – şi lipsa unei camere tehnice, care mă duce cu gândul rapid la încorporarea verandei acoperite în spaţiul casei şi extinderea acoperişului deasupra actualei verande descoperite – vedeţi schiţa de la final. (Şi poate că astfel s-ar înălţa şi acoperişul şi s-ar mai câştiga spaţiu de depozitare în pod.)
Casa a apărut la vânzare pe acest site de imobiliare unde, dacă aveţi răbdare să-l exploraţi, veţi mai găsi multe alte exemple de case simple şi frumoase în stil scandinav: case din panouri de lemn sau din buşteni, cu acoperiş în 2 ape, structură simplă şi perfect adaptate mediului rece din apropierea cercului polar.
Acest tip de case are la origine forma alungită şi structura simplă specifice arhitecturii medievale vikinge, unde casele erau late de 5-7 metri şi lungi de 12-20 şi erau traversate de la un capăt la altul de un culoar larg, folosit pentru circulaţii, socializare şi vatra focului, iar marginile erau folosite ca şi zone de noapte şi/sau spaţii de lucru, ca în această schiţă.
Această casă de lemn a fost construită în 1975, renovată şi scoasă la vânzare recent şi se află în zona rurală a Suediei.
Are 57 mp, 2 dormitoare şi o zona de zi generoasă, atât la interior cât şi la exterior, sub formă de verande, acoperite sau nu. Spre deosebire de străbunele sale, dispune de spaţii dedicate, intime, pentru noapte, dar se observă circulaţiile generoase şi zona de gătit deschisă spre living.
Specific zonei, lemnul este materialul de construcţie şi finisaje dominant, iar culoarea albă, atât de iubită în stilul scandinav, are darul de a capta orice rază de lumină din această zonă predominant rece, cu ierni şi nopţi lungi.
Tot specifice stilului scandinav sunt interioarele aerisite, mobilierul şi decoraţiunile simple, aproape modeste, dar de calitate, terasele generoase, specifice unui popor care iubeşte viaţa în aer liber, traiul cumpătat, reflectatat de încălzirea bazată doar pe şemineu şi baia cu dotări nepretenţioase.

Schiţa de nivel casă de lemn de 57 mp:


1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*