OFICIAL: Virusul a fost produs în China cu finanțare din SUA

0

S-a lămurit misterul: virusul Sars-Cov-2 a fost conceput în Laboratoarele Wuhan. Cei care jubilează pe seama Chinei, să nu se grăbească: cercetările au fost finanțate din SUA, cu știința dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA (NIAID).

Celebrul dr. Fauci este acuzat de o comisie de anchetă a Camerei Reprezentanților că a ascuns deliberat originea de laborator a virusului cu participare americană, lansând teoria falsă a originii lui naturale. Se cere demiterea dr. Fauci, considerat vinovat de sperjur și de modul defectuos în care a influențat gestionarea pandemiei pe plan mondial.
Senatorul republican Tom Cotton, absolvent de Harvard Law School și fost militar combatant în Irak și Afganistan, cere chiar arestarea dr. Fauci.
Ancheta din Congres a fost declanșată în urma dezvăluirilor publicate pe site-ul de investigații Project Veritas, preluate în detaliu pe activenews.ro.
Cum s-a ajuns ca un senator al SUA să ceară arestarea celui care este considerat patriarhul medical al Casei Albe și eminența cenușie a bătăliei mondiale împotriva coronavirusului?
Proiectul virusului a speriat Pentagonul
În 2018, „EcoHealth Alliance”, un ong abonat la contracte cu instituțiile medicale federale, a lansat ideea a realizării unui virus și a vaccinul corespunzător, pentru a „ajuta” militarii americani amplasați în zonele asiatice, predispuși să contracteze virusuri similare. Proiectul era intitulat DEFUSE.
Prezentând un asemenea scop nobil, Peter Daszak, asociat cu dr.Fauci în respectivul ong, a solicitat, în martie 2018, faimoasei Agenții pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA) un grant de cercetare de numai 14.209.245 de dolari pentru acest proiect. Biroul Biotehnologie al DARPA a refuzat finanțarea, motivând că riscurile de securitate pentru populația civilă sunt mult prea mari.
În limbaj de specialitate, Proiectul DEFUSE se referea la cercetări tip GoF (Gain of Function), care conferă unui organism o nouă proprietate sau îmbunătățește una existentă.
Din motive de siguranță și deoarece încălca un Moratoriu strict privind cercetarea GoF, propunerea a fost respinsă de DARPA. Daszak s-a îndreptat atunci spre Institutul Național pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) și Institutul Național de Sănătate (NIH), respectiv către dr. Fauci. Acesta a aprobat finanțarea proiectului, iar cercetările au început sub bagheta sa la Wuhan, în colaborare cu China. „Potrivit documentelor, NIAID, sub conducerea doctorului Fauci, a continuat cercetarea la laboratorul de virusologie Wuhan din China și în alte câteva locații din SUA”, relatează „The Post Millennial”.

Dr. Fauci a mințit sub jurământ
Documentele obținute de jurnaliștii „Project Veritas” provin din adâncurile sistemului de intelligence al SUA. Ele însoțesc un Raport secret al DARPA și au fost ascunse într-o unitate electronică strict secretă. Întrebat despre modul în care aceste documente au fost îngropate până acum, șeful departamentului de comunicare al DARPA, Jared Adams, a spus „Nu mi se pare normal”.
Documentele se referă la originile COVID-19, la experimentul GoF, la vaccinuri, la potențiale tratamente care au fost suprimate și la efortul guvernului de a ascunde toate acestea.
Raportul principal privind propunerea făcută DARPA de către EcoHealth Alliance s-a scurs pe internet în urmă cu câteva luni, însă el a rămas neverificat până în prezent.
Un alt raport, adresat Inspectorului General al Departamentului Apărării, scris de Joseph Murphy, maior în Corpul de Infanterie Marină al SUA și fost membru DARPA, exprimă îngrijorarea despre ce se întâmplă în cadrul mai larg al programului COVID-19, evocând ascunderea documentelor legate de cercetările de la Wuhan și suprimarea ciudată a unor medicamente precum Ivermectina – despre care se afirmă că este eficientă în toate fazele bolii – și Hidroxiclorochina.
De asemenea, se fac referiri la efectele minore ale vaccinurilor cu ARNm, ceea ce arată că autoritățile americane – și cel mai probabil nu numai ele – au știut că toată campania uluitoare declanșată peste tot în lume în favoarea vaccinării repetate ascunde o afacere de zeci de miliarde de euro.
În urma dezvăluirilor din presă, dr. Fauci a fost interogat marți, 11 ianuarie 2022, de congresmanii americani într-o audiere specială cu privire la originea virusului. Cu prilejul audierii, dr. Fauci a mințit, susținând că nu avea cunoștință despre proiectul DEFUSE.

În SUA, minciuna în fața unei comisii a Congresului este considerată delict federal. „Am făcut publice e-mailuri inedite care arată că dr. Fauci ar fi putut ascunde informații despre #COVID19 provenind din laboratorul Wuhan și a minimalizat în mod intenționat teoria scurgerii de informații din laborator”, a afirmat public Comitetul republican.
Manipulare în numele „armoniei mondiale”
În momentul declanșării epidemiei de coronavirus, oficiali de top din domeniul sănătății din SUA în frunte cu dr. Fauci au canalizat discursul oficial pe teoria – falsă – a originii naturale a virusului, relevă „The Epoch Times”.
Toți cei implicați au stabilit să acopere colaborarea chino-americană în privința GoF, să îngroape adânc datele și să îndrepte presa și publicul spre teoria infectării „naturale” de la lilieci.
Strategia s-a pus la punct într-o teleconferință secretă din 1 februarie 2020, desfășurată on line între dr. Fauci și un mic grup de oameni de știință de top. E-mailurile dintre participanți, dezvăluite ulterior, sugerau că respectivii au stabilit să susțină public că virusul are origine naturală, în ciuda faptului că mulți dintre ei indicau posibilitatea unei scurgeri din laboratorul din Wuhan.
Cel puțin doi oameni de știință participanți la conferința on line, Robert Garry și Mike Farzan, ambii beneficiari de fonduri de la NIH, i-au spus lui Fauci că erau siguri în proporție de 60 până la 80 la sută că noul coronavirus este scăpat dintr-un laborator.
În limbaj de strictă specialitate și fără să intrăm în detalii, era vorba despre „locul de scindare a furinei pe proteina spike în virusul COVID-19”. Acest loc avea drept caracteristică definitorie capacitatea noului coronavirus de a infecta cu ușurință oamenii, fără ca un astfel de loc să fi fost observat vreodată la coronavirusurile de origini naturale înrudite cu SARS.
Un studiu din revista științifică „Nature Medical” a remarcat că virusul COVID-19 a fost adaptat în mod unic pentru a infecta oamenii, prezentând „cea mai mare adaptare specifică la receptorul ACE2 uman dintre toate speciile testate”.
Mike Farzan, un imunolog care în 2005 a descoperit receptorul virusului original al sindromului respirator acut sever (SARS), a concluzionat că pandemia a provenit cu probabilitate de 60-70% dintr-un laborator în care coronavirusuri vii au fost trecute prin țesuturi asemănătoare cu cele umane de mai multe ori, accelerând mutațiile virusului. El și-a prezentat argumentele prin mailuri transmise lui Collins, Fauci și unor înalți funcționari de la NIH.
Mike Farzan știa că laboratorul Wuhan a efectuat astfel de experimente periculoase în laboratoare de nivel 2, care au un standard de biosecuritate foarte scăzut. Acest fapt a fost recunoscut ulterior de directorul laboratorului Wuhan, Shi Zhengli, în iulie 2020.
În special de la începutul pandemiei, Farzan a primit granturi de cercetare în valoare totală de aproape 20 de milioane de dolari de la NIH-ul lui Collins și NIAID-ul lui Fauci.
După cum rezultă din aceleași mailuri, și cercetătorul Kristian Andersen i-a spus în privat lui Fauci, la 31 ianuarie 2020, că noul coronavirus părea fabricat artificial. Cu toate astea, Andersen avea să fie ulterior vârful de lance al eforturilor lui Fauci de a promova narațiunea privind originea „naturală” a SARS-CoV-2. Andersen lucrează la laboratorul Scripps, împreună cu Mike Frazan, primind ca și acesta finanțare de la institutul condus de dr. Fauci.
Robert Garry, un alt om de știință finanțat de NIAID-ul lui Fauci, le-a spus în termeni foarte clari participanților la teleconferință că nu se poate gândi „la un scenariu natural plauzibil, prin care să se ajungă de la virusul liliacului” la COVID-19. „Pur și simplu nu-mi pot da seama cum se poate realiza acest lucru în natură! Faceți alinierea vârfurilor la nivel de aminoacizi – este uimitor!”, le-a transmis Garry celor din grup.
Opinia declarată în privat de omul de știință survenea la numai o zi după ce, pe 1 februarie 2020, Garry ajutase la finalizarea lucrării Proximal Origin, care promova ideea că noul coronavirus își are originea în natură! Acel document a devenit dovada de bază a mass-mediei și a instituțiilor de sănătate publică în susținerea teoriei originii naturale a coronavirusului.
Sub influența lui Fauci, după cum dovedesc noile dezvăluiri, Robert Garry și-a publicat studiul online pe 16 februarie 2020, excluzând cu fermitate posibilitatea unei scurgeri de laborator, pe care o susținea la fel de ferm în privat!
Opiniile științifice care indicau o scurgere din laboratorul Institutului de Virologie din Wuhan au reprezentat o problemă majoră pentru șefii NIH, care finanțaseră experimentele. Reacția lor a fost, însă, de a acoperi dovezile scurgerilor din laborator și de a promova o narațiune despre originea naturală a noului coronavirus.
Propaganda a luat locul adevărului. Directorul de atunci al NIH, Collins, a cerut grupului său o „convocare rapidă a experților” pentru a împiedica „vocile conspirației” să facă „un mare rău potențial științei și armoniei internaționale…” prin discuții publice despre teoria scurgerilor din laborator.
Un alt participant la teleconferința lui Fauci, virusologul olandez Ron Fouchier, a declarat grupului că, din păcate, „continuarea dezbaterilor despre astfel de acuzații ar distrage în mod inutil atenția cercetătorilor de top de la sarcinile lor active și ar face un rău științei în general și științei din China, în special”.
O lege din 1928 învinge omerta din 2020

Până la explozia provocată de dezvăluirile Project Veritas, directorul NIAID, Anthony Fauci, și directorul NIH, Francis Collins, n-au contenit să denunțe drept „teorie a conspirației” orice aserțiune conform căreia virusul ar fi scăpat de la Institutul de Virusologie din Wuhan.
Eforturile de mușamalizare a originii noului coronavirus au fost uriașe. În martie 2020, Collins a declarat că afirmațiile conform cărora COVID-19 a fost creat într-un laborator erau „scandaloase”. El a indicat un nou studiu care „demontează astfel de afirmații, oferind dovezi științifice că acest nou coronavirus a apărut în mod natural”.
Ca să nu se lase mai prejos, în mai 2020, dr. Fauci a declarat pentru National Geographic că acest virus „nu ar fi putut fi manipulat în mod artificial sau deliberat”.
Jurnaliștii au aflat despre mailurile teleconferinței prin care se convenise la ascunderea adevărului abia după o luptă de luni de zile între Departamentul de Sănătate și Servicii Umane al SUA (HHS), ministerul care patronează agențiile NIH și NIAID conduse de dr.Collins și dr. Fauci, și republicanii din Camera Reprezentanților.
Pentru a obține aceste informații, congresmanii au fost nevoiți să se folosească de o lege din 1928 rar utilizată, așa-numita „regulă a celor 7 membri”. În temeiul acestei legi, o instituție guvernamentală, cum ar fi Ministerul Sănătății – HHS, este obligată să furnizeze informațiile solicitate atunci când acestea sunt cerute de 7 membri ai Comisiei pentru operațiuni guvernamentale din Camera Reprezentanților (numită în prezent Comisia pentru supraveghere și reformă).
În cele din urmă, Ministerul Sănătății – HHS a permis personalului republicanilor din Congres să consulte individual e-mailurile respective și să facă transcrieri pe baza cărora ziariștii a putut face dezvăluirile în discuție.
Pentru a face lumină în întreaga poveste, Comitetul de anchetă al Congresului SUA a cerut de la Ministerul Sănătății SUA explicații oficiale privind experimentul DEFUSE și afacerea finanțării acestui proiect de către agenția condusă de dr.Fauci, după ce fusese respinsă din motive de securitate de Pentagon.
Interpelarea se bazează pe faptul că, așa cum am arătat mai sus, dr. Fauci a fost avertizat despre posibilitatea ca virusul Sar-Cov-2 să se fi scurs din laboratoarele Wuhan, după ce ar fi fost manipulat genetic în mod intenționat. „Este imperativ să investigăm dacă această informație a fost transmisă către restul guvernului și în ce măsură ar fi schimbat răspunsul Statelor Unite la pandemie”, afirmă congresmanii în interpelarea adresată ministrului Sănătății, Xavier Becerra. Ei precizează că dr. Fauci „era conștient de existența unei relații financiare dintre NIAID, Institutele Naționale de Sănătate ale SUA (NIH), EcoHealth Alliance Inc. (EcoHealth) și Wuhan Institute of Virology (WIV), până la 27 ianuarie 2020” și că „NIAID a colaborat cu EcoHealth pentru a elabora o politică de acordare a granturilor pentru a ocoli Moratoriul privind GoF”.
Finanțarea acordată de NIAID „a permis EcoHealth să finalizeze experimente periculoase cu foarte puțină supraveghere, care altfel ar fi fost blocate de moratoriu”. „Dr. Fauci știa că NIAID a finanțat EcoHealth, că Institutul de la Wuhan era un subcontractant al EcoHealth, iar EcoHealth nu se conforma cu raportarea subvenției. Trebuie să cunoaștem tot ceea ce știa dr. Fauci și când a știut acest lucru”, mai cer congresmanii.
Aceștia avertizează că, „în loc să fie transparente cu Comitetul, agențiile subordonate ministerului continuă să se ascundă, să obstrucționeze ancheta și să acopere adevărul”. Agențiile coordonate de dr. Fauci „aleg să ascundă informații care vor ajuta la descoperirea originilor pandemiei și la cum să se răspundă la viitoarele pandemii, să informeze cu privire la poziția actuală de securitate națională a Statelor Unite și să restabilească încrederea în experții noștri în domeniul sănătății publice”.
Interpelarea cuprinde un set de 7 întrebări, ale căror răspunsuri „vitale pentru înțelegerea situației” sunt așteptate până la 18 ianuarie a.c.
De asemenea, se solicită ministerului să pună „imediat” la dispoziția Comisiei mailurile complete, inclusiv pasajele șterse de agenția condusă de Fauci.
Directorul executiv al Project Veritas, James O’Keefe, a pus o întrebare fundamentală către DARPA: „Cine de la DARPA a luat decizia de a îngropa Raportul original? Ar fi putut trage semnale de alarmă către Pentagon, Casa Albă sau Congres, ceea ce ar fi putut preveni această întreagă pandemie care a dus la moartea a 5,4 milioane de oameni din întreaga lume și a provocat multă durere și suferință multor alte milioane de oameni”.
Răspunsul, într-un serial peste ani…Cu mai multe sezoane.

3 afisări
Sursa: cotidianul.ro
Spune ce crezi
hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*