Pe noile cărți de identitate va scrie „gen”, nu „sex”. Reacția Bisericii Ortodoxe Române

answear.ro

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că pe noile cărți de identitate va scrie „gen” și nu „sex”, ca până acum. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei critică decizia guvernanților.

Ministrul MAI, Lucian Bode, a declarat că decizia a fost luată din cauza traducerii regulamentului european.

”Evident că «gender» înseamnă «gen», dar, ca să nu avem absolut nicio discuție pe această temă, am scris în HG că în România prin «gen» se înțelege «masculin» și «feminin»”, a declarat recent Bode.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a reacționat astfel: ”A susține că genul are doar un înțeles binar («masculin» sau «feminin») denotă fie sfidarea prin ignoranță a gramaticii, unde genul este la el acasă, fie ocultarea adevărului prin minciună. Plus discriminarea cruntă, prin tăcere, a «neutrului».

În discuția politicianistă, nu în absentul dialog public, despre opțiunea între «sex» și «gen» referitoare la noile cărți de identitate, acest din urmă termen nu are nicio legătură cu identitatea biologică a persoanei care primește acest document, ci doar cu recenta ideologie a transgenderismului care începe să pătrundă ca un gaz toxic și în interstițiile spațiului public românesc.

Pe ușa larg deschisă a unor instituții, a căror rațiune ultimă este chivernisirea responsabilă și onestă a binelui comunitar în toate registrele lui, nu al diluării acestuia până la confundarea cu surogate pline de E-uri ideologice total nesănătoase”

VIZUALIZAT 10 ori
bottegaverde.ro

- ADS -

Sursa: libertatea.ro hotnews.ro g4media.ro

Lasă un răspuns

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More