Peste 250 de posturi scoase la concurs la Spitalul de Urgență Tg. Mureș

0

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș organizează pe 18 mai examen pentru 8 posturi și jumătate de medic specialist, cele mai multe pentru specializarea interne.

De asemenea, astăzi a fost publicat anunțul privind ocuparea prin concurs a 250 de posturi de asistenți medicali, infirmiere și brancardieri.

Este vorba de posturi deja ocupate pe perioadă determinată în ultimii doi ani în timpul stării de alertă, precizează managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Mariana Cernat:

Pentru examenul acesta, avem 8,5 posturi de medic, deci 8 posturi întregi și o jumătate de normă. Două posturi sunt în specialitatea ATI, 4 posturi în specialitatea Medicină Internă, un post – Nefrologie, 1 post – Neonatologie, o jumătate de normă în Neurochirurgie. Mai avem 126 de posturi pentru asistenți medicali, 69 de posturi pentru infirmieri, 38 posturi pentru îngrijitoare și 17 posturi brancardieri.

Mai multe studii realizate recent atrag atenția asupra faptului că în ultimii 23 de ani numărul asistenților medicali a scăzut cu un sfert în România, în timp ce numărul pacienților a crescut cu 12%.

Analiștii spun că este posibil ca numărul asistenților medicali plecați la muncă în străinătate să atingă cifra de 100.000, România fiind probabil cel mai mare furnizor de asistenți medicali de pe piața europeană a muncii.

Circa 10.000 de asistenți medicali sunt la această dată în județul Mureș, din care o cincime sunt angajați în cele două mari spitale din Târgu Mureș.

50 afisări
Sursa: Radio Tg.Mureș

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*