Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a solicitat condamnarea la închisoare cu executare, între 3 și 10 ani, a medicului Gheorghe Burnei care, în primă instanță, pe 16 decembrie 2019, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru că ar fi luat mită de 21 de ori de la părinții copiilor operați.
În motivarea deciziei sale, Tribunalul București explica, anul trecut, că probatoriul procurorilor de la Parchetul Capitalei, bazat pe declarațiile unor denunțători, înregistrări ambientale, inclusiv unele video, înscrisuri legate de consultarea pacienților, extrase bancare, dar și probele administrate în instanță ”confirmă dincolo de orice dubiu executarea de către inculpat a actelor materiale de primire de sume de bani în legătură cu actele medicale constând în consultații ori intervenții chirurgicale”.
Pe lângă condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare, instanța a decis interzicerea, cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea următoarelor drepturi pe o perioadă de 5 ani: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de medic în sistemul public de sănătate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.
Potrivit deciziei, Gheorghe Burnei trebuie să achite statului 150.000 lei amendă.
„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile la una dintre următoarele două entităţi: SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA Sector 5 şi Direcţia Generală de Poliţie Comunitară Sector 1 Bucureşti, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Confiscă de la inculpatul Burnei Gheorghe sumele de 3250 Euro şi 21.800 lei”, se mai arata în decizia instanței.
Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.
Anchetatorii au găsit în biroul medicului de la spitalul „Marie Curie” sumele de 13.343 de lei, 5.015 de euro şi 750 de dolari, bani ce ar fi fost primiţi de la părinţii copiilor operaţi, drept mită. Autoritățile susţin că la dosar există numeroase declaraţii de martori, înregistrări ambientale dar şi înscrisuri care ar proba infracţiunile în cazul medicului.
Aceştia descriu „modul de operare” şi vorbesc despre experimente făcute pe copii, despre copii care erau întorşi de la operaţii pentru a creea presiune, iar astfel părinţii să plătească.
În mai 2018, medicului Gheorghe Burnei i-a fost adusă o nouă acuzație – ucidere din culpă în cazul unei fetiţe care nu a supravieţuit unei intervenţii chirurgicale efectuate de ortoped.
Gheorghe Burnei, Mengele De România!
Medicul Gheorghe Burnei este unul dintre cei mai reputati chirurgi ortopezi din tara. Sambata seara, Burnei a fost retinut, fiind acuzat ca in ultimele doua luni in care a fost monitorizat de anchetatori ar fi cerut de nu mai putin de 17 ori mita pentru operatii pe care le-ar fi conditionat de primirea acelor sume. La perchezitii s-au gasit 40 de plicuri goale, iar in cele in care erau bani s-au gasit echivalentul a 10.000 de euro (erau lei, dolari și euro). S-au mai descoperit tesuturi si fragmente osoase de copii, tinute in conditii improprii. Acestea erau fisurate si aratau ca unele erau vechi de patru ani.
Mai mult, Burnei este acuzat si ca ar fi facut experimente pe copii, in peste 20 de cazuri. Conform unor surse judiciare, citate de news.ro, el ar fi implantat unor copii dispozitive din ceramica neomologate, fragmente de oase de vita si bucati din filtre de tanc, iar in unele cazuri ar fi folosit suruburi luate din comert. Acuzat ca lua mita de la pacienti, Burnei are castiguri oficiale mai mult decat consistente. Conform ultimei declaratii de avere, depuse in calitate de sef de clinica, Burnei a incasat, in 2015, urmatoarele sume: 126.271 de lei (medic primar), 60.064 de lei (profesor UMF) si 196.619 lei (medic primar la o clinica privata). In total, Burnei a castigat 382.954 de lei, adica un venit lunar de 31.912 lei (aproximativ 7.100 de euro). Medicul detine doua apartamente si o casa, iar in conturi are 35.000 de euro.
Mengele De România! Către Mama Unei Fetiţe Moarte Pe Masa De Operaţie: ORICUM MUREA. Ești Tânără, Faci Altul
GENOCID: DOSARUL LUCAN Cum a fost „privatizat” un aparat de tratare a cancerului