Proteste violente în Paris în timpul demonstrațiilor de 1 Mai.

Foto:AFP
0
evomag.ro Incidente violente au izbucnit în Paris, marți după-amiază, în timpul manifestațiilor de 1 Mai, organizate de sindicate, relatează BFMTV.

Demonstrațiile sindicatelor de 1 Mai s-au lăsat cu incidente în Paris. Persoane mascate au incendiat mașini iar poliția a răspuns cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă în centrul capitalei franceze. Peste 1200 de persoane care purtau cagule s-au aflat în centrul violențelor.
Poliția franceză a folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa sute de persoane mascate care au spart vitrinele magazinelor și au incendiat mașini la startul manifestațiilor de 1 Mai în Paris.
Poliția a avertizat încă de luni de posibile confruntări cu grupările anarhiste de extremă stânga după apeluri pe Twitter pentru a face din marți ”o zi a Revoluției”.

Extremiștii au spart geamurile mașinilor și au vandalizat mai multe clădiri, printre care un service Renault si un restaurant McDonalds, pe o stradă în apropiere de gara Austerlitz, estul Parisului.
Ministrul de Interne, Gerard Collomb, a condamnat violențele și a cerut ca cei vinovați să fie arestați.
Protestatarii violenți au scandat slogane anti-fasciste, au fluturat steaguri sovietice și bannere anti-guvernamentale, și au aruncat cu fumigene. Unii au început să ridice baricade.
Peste 1500 de polițiști și militari au fost trimiși pe străzi în Paris.
Foto:AFP


 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*