pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Radu Mazăre, arestat pentru mită.

eurogsm.ro

- ADS -

Radu MazăreJudecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis joi arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, cercetat de DNA pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, două de conflict de interese şi abuz în serviciu.
Minuta Curții Supreme: „Admite contestaţia PICCJ dispune arestarea arestarea preventivă pe o perioada de 30 de zile pentru Mazăre Radu și Strutinsky Sorin Gabriel”.

Trebuie să se prezinte la arest

Curtea Supremă a admis o contestaţie a DNA, după ce anterior un alt complet hotărâse, pe 18 martie, ca Radu Mazăre să fie cercetat în libertate.

Decizia instanţei este definitivă, iar Radu Mazăre trebuie să se prezinte la arestul Poliţiei Capitalei.

În acelaşi dosar, instanţa a decis arestarea pentru 30 de zile şi a omului de afaceri Sorin Strutinsky, acesta fiind arestat preventiv şi în alt dosar.

Acuzațiile DNA

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat şi primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

 

„Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul celuilalt inculpat. În perioada 2008-2014, Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. În acelaşi timp, între firma respectivă şi instituţia publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei – cca 335 milioane de euro”, precizează DNA.

Procesul de ieri

Radu Mazăre s-a prezentat ieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a judecat contestaţia DNA la decizia instanţei de a-l lăsa liber pe primar, într-un dosar în care acesta este cercetat pentru luare de mită. La finalul procesului, primarul Constanţei a fost întrebat de jurnalişti dacă el ar face, în anumite condiţii, denunţuri la DNA.

Continuare

 

VIZUALIZAT 19 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns