Regulamentul de parcare în București s-ar putea schimba din nou. Nicuşor Dan: Consilierii sunt de acord cu un singur tarif

0

Primarul general al municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, spune că la nivelul consilierilor generali există un consens pentru simplificarea regulamentului de parcare, astfel încât să existe un singur tarif pentru toate locurile administrate de Primăria Capitalei.

Întrebat dacă există la nivelul municipalităţii intenţia de a modifica regulamentul de parcare, astfel încât să nu existe zone diferenţiate, ci un tarif unic de 5 lei, Nicuşor Dan a confirmat.

„În momentul de faţă există zona zero cu 10 lei, zona I cu 5 lei şi zona II cu 2,5 lei, dar în zona II sunt extrem de puţine locuri de parcare – nu ştiu dacă sunt 150-200, din cele 10.000 care există cu totul. Şi atunci, pentru moment, pentru ca lucrurile să fie simple pentru toată lumea, este o propunere care este îmbrăţişată de consilierii generali, să simplificăm foarte tare regulamentul acesta. (Această propunere, n.r.) nu este în vigoare acum, dar vă confirm că aceste discuţii există şi există, practic, un consens pe subiectul acesta”, a spus el la B1 TV, potrivit Agerpres.

Totodată, primarul a remarcat că după ce autoritatea locală a început să aplice regulamentul privind parcările, mai mulţi cetăţeni au ales să îşi lase maşina la periferie şi să folosească transportul în comun.

„Deodată, s-a populat mult mai mult parcarea din Cora Pantelimon. De ce? Pentru că dacă tu vei spune că parcarea în centrul Bucureştiului este gratuită, oricâte park and ride-uri vei face în jurul Bucureştiului, nimeni nu o să îşi lase maşina acolo, să urce într-un mijloc de transport în comun, să vină în centru”, a spus el.

Nicuşor Dan a adăugat că municipalitatea aplică regulamentul de parcare pentru a genera un trafic mai civilizat. El a adăugat că până în prezent au fost marcate 10.000 de locuri de parcare, dar că numărul acestora va creşte la 150.000 într-un an şi jumătate.

„Nu aplicăm regulamentul acesta ca să luăm bani la buget, ci pentru a face un trafic mai civilizat, aşa cum oraşele occidentale l-au făcut de-acum 30-40-50 de ani. Pentru a marca cele – probabil – 150.000 de locuri de parcare din tot ce înseamnă inel central, o să ne ia un an – un an şi jumătate. Şi atunci când o să terminăm asta, o să se vadă cu adevărat”, a mai spus primarul general.

1 afisări
Sursa: DIGI24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*