Relu Fenechiu: 5 ani de închisoare cu executare şi plăteşte prejudiciul

0

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu (PNL) a fost condamnat definitiv, joi, la cinci ani de închisoare cu executare, iar fratele acestuia, Lucian Fenehiu, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul „Transformatorul”. Liderul PNL a așteaptat decizia magistraților în vila sa din Iași, alături de Cristian Adomniței.
Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu (PNL) a fost condamnat definitiv, joi, la cinci ani de închisoare cu executare, iar fratele acestuia, Lucian Fenehiu, a primit o pedeapsă tot de cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul „Transformatorul”. Liderul PNL a așteaptat decizia magistraților în vila sa din Iași, alături de Cristian Adomniței.
Decizia de condamnare a fost dată în unanimitate de judecătoarele Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Sofica Dumitraşcu, Simona Daniela Encean şi Ioana Alina Ilie. Relu Fenechiu: 5 ani de închisoare. Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după detenţie.
De asemenea, instanţa a menţinut şi condamnările în cazul celorlalţi inculpaţi. Lucian Fenechiu, fratele lui Relu Fenechiu, a primit 5 ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi Mihai Bogdan Damian, administrator la compania Europlus SRL Iaşi. Alte condamnări: Petru Andronache – 7 ani, Ioan Turbatu – 6 ani şi Ioan Mărghidan – 6 ani de închisoare cu executare, aceştia fiind foşti directori în cadrul SISEE Moldova. Pe latură civilă, judecătorii au scăzut prejudiciul pe care fraţii Fenechiu şi ceilalţi inculpaţi trebuie să-l plătească în solidar, de la 6 milioane de lei în primă instanţă la 5,7 milioane de lei. Decizia este definitivă, urmând ca toţi inculpaţii din acest dosar să fie încarceraţi.

  • DOSARUL „TRANSFORMATORUL”. Lacrimi, rugăciuni şi sfinţi, „armele” lui Fenechiu la ultimul termen de judecată 

Update ora 15.30 Completul de 5 judecători a anunţat că va da sentinţa definitivă în câteva minute. În jurul ore 13.00 este așteptată sentința. Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Relu Fenechiu își așteaptă sentința definitivă în vila din cartierul rezidențial pe care îl deține în Bucium, Iași, anunță publicația Bună ziua Iași. Alături de acesta se afla și Cristian Adomniței, care, în urmă cu câteva minute, a venit cu mașina în cartierul rezidențial, pentru a-l susține pe Fenechiu, mai precizează bzi.ro.

  • DOSARUL „TRANSFORMATORUL”. Fenechiu s-a pitit în omăt de judecători

Toate condamnările din dosar: Pe 12 iulie, un complet de trei judecători de la Instanţa Supremă l-a condamnat pe Relu Fenechiu la 5 ani de închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă fiind dată şi fratelui acestuia, Lucian Fenechiu.

  • INCULPATUL RELU FENECHIU. Şmecherii „savante” cu un bulibașă fără carte. 10 motive pentru care trebuie SĂ PLECE din Guvernul Ponta

Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova: 6 ani de închisoare
Ion Mărghidan, director general al SISEE Moldova: 6 ani de închisoare
Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova: 7 ani de închisoare
Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor: 5 ani de închisoare
Lucian Fenechiu, fratele ministrului: 5 ani de închisoare
Mihai Bogdan Damian, partener de afaceri cu fraţii Fenechiu: 5 ani de închisoare
Deciziile au fost contestate la completul de 5 judecători de la . Instanţa a mai decis ca inculpaţii să plătească prejudiciul, aproximativ 7 milioane de lei, şi a menţinut sechestrele asiguratorii puse pe case, conturi şi autoturisme.

  • INCULPATUL RELU FENECHIU. Ministrul îmbogățit pe spatele unui bulibașă analfabet, judecat pentru abuz în serviciu și APĂRAT DE PREMIERUL ROMÂNIEI 

„Dosarul Transfomatorul” În „Dosarul Transformatorul”, Relu Fenechiu, fratele său Lucian Fenechiu şi unul dintre partenerii de afaceri, Bogdan Damian, au fost trimişi în judecată pentru 39 de infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu şi 7 acuzaţii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. În total: 46 de infracţiuni.

  • DOSARUL „TRANSFORMATORUL”. Relu Fenechiu a recunoscut că a făcut afaceri penale cu bulibaşa 

Combinaţia cu bulibaşa Ceilalţi trei acuzaţi -Ioan Turbatu, Ion Mărghidan, Petru Andronache- sunt foştii şefi ai Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, care au avizat achiziţiile frauduloase şi au favorizat firmele din Grupul Fene. Prejudiciul este de aproximativ şapte milioane de lei. Era vorba, în special, de achiziţii de transformatoare electrice vechi, cumpărate ca şi cum ar fi noi. În timpul anchetei, procurorii DNA au descoperit că trei dintre firmele controlate de Relu Fenechiu (Fene Grup, Tehnorom şi La Rocca) au cumpărat echipamentele de la Dragoş Stănescu, unul dintre liderii romilor din judeţul Iaşi.
Echipamentele erau din anii ’70, dar au fost vândute ca noi şi la preţuri supraevaluate către SISEE Moldova. Bulibaşa a turnat la DNA că i-a avut parteneri de afaceri pe cei doi fraţi Fenechiu şi că „le-a vândut toată marfa de pe stoc”. Mai mult, angajaţii acestuia au explicat că transformatoarele erau de la fier vechi.

Sursa evz
1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*