Românii preferă laptopuri și telefoane second hand recondiționate. Prețurile sunt mult mai mici

0

Un telefon nou, de ultima generație, nu mai este neapărat prima alegere. Românii au început să cumpere și telefoane sau laptopuri recondiționate.

Sunt dispozitive second hand, cărora le sunt înlocuite piesele stricate sau uzate si arată ca unele noi. În plus, firmele care le vând oferă și garanții.

O companie ia telefoane de la clienți, le verifică, le recondiționează, apoi le vinde mai departe. Prețul de cumpărare depinde de starea aparatului.

Piesele folosite pentru recondiționare sunt noi. După ce sunt reparate, telefoanele sunt din nou verificate.

Telefoanele de generație mai veche le vindem într-o stare excelentă cu garanție de 12 luni și preturi chiar și cu 50% fară de ce găsim pe magazine online pentru telefoanele noi. Oamenii simt că fac o alegere smart, cumpără un telefon la un preț mult mai mic cu aproape aceleași avantaje pe care le ai atunci când cumperi un telefon nou”, a explicat cofondatorul unei platforme online.

 

Iar vânzările au crescut de 5 ori în ultimul an. Tocmai pentru că cererea e mare au aparut numeroase magazine care vând calculatoare și telefoane recondiționate.

Procesul de vânzare este similar cu cel al produselor uzuale, iar garanția oferită de producător este de 1 an de zile. La absolut toate produsele, clienții se pot adresa magazinului, sunt preluate și sunt rezolvate probleme prin intermediul partenerilor noștri”, a declarat directorul unui lanț de hypermarketuri.

Până acum, românii erau fruntași la cumpărat telefoane noi, în timp ce telefoanele vechi rămâneau prin sertare nefolosite. Acum s-au dezvoltat inclusiv servicii care iau aparatele vechi de la acasă.


Flip.ro – Telefoane Second-Hand – Vinde și Cumpără în siguranță!!De asemenea, sunt recondiționate și echipamente IT: servere, stații grafice sau laptopuri.

Se face verificarea tehnică a produselor, se înlocuiesc diferitele componente care nu mai funcționează în parametrii normali, în cazul laptoruilor de exemplu, o baterie care nu mai funcționează. În proporție de 99% ajung la alți clienți, la noi clienți”, a spus CEO-ul unei firme de recondiționare.

Telefoanele vechi sunt căutate pentru componentele din metale pretioase, unele zăcăminte fiind aproape epuizate.

61 afisări
Sursa: Pro TV
Spune ce crezi
hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*