Romgaz şi ANRE, cercetate pentru subminarea economiei naţionale :))

1

Patruzeci de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi ANRE sunt cercetate penal pentru complot şi subminarea economiei naţionale, a informat, miercuri, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Potrivit sursei citate, „în sarcina învinuiţilor se reţine că au desfăşurat activităţi infracţionale care au produs un prejudiciu de 126.000.000 USD patrimoniului SNGN ROMGAZ SA şi bugetului consolidat al statului şi au avut drept consecinţă punerea în pericol a sistemul energetic naţional”.
Procurorii au precizat că activitatea infracţională a vizat modalitatea de contractare de către o societate comerciala a unor cantităţi considerabile de gaze naturale, la preţuri mult diminuate faţă de cele practicate de SNGN Romgaz SA, obţinerea de gaze naturale doar din producţia internă, „cu eludarea reglementărilor legale în materie precum şi menţinerea facilităţilor acordate societatii, în condiţiile în care înregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate”.
„Se mai reţine că activitatea infracţională a generat imposibilitatea repartizării de către SNGN Romgaz SA a rezervelor necesare pentru realizarea programului naţional de înmagazinare şi creşterea importului de gaze naturale, cu consecinţa punerii în pericol a Sistemul Energetic Naţional, ca ramură strategică a economiei naţionale şi subminării economiei naţionale”, searată în comunicatul DIICOT.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism precizează că în perioada 28 -29 decembrie 2011, la sediul instituţiei au fost audiate 35 de persoane, cărora le-a fost adusă la cunoştiinţă învinuirea, urmând ca în perioada imediat următoare să aibă loc audierea celorlalţi învinuiţi.
SRI a sesizat DIICOT cu privire la subminarea economiei naţionale în cazul firmei InterAgro a lui Ioan Niculae, în această cauză fiind cercetate penal 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi ANRE, au declarat, miercuri seară, pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Ioan Niculae: Nu am primit gaz la preţ preferenţial
Contactat de Realitatea Tv, omul de afaceri a negat acuzaţiile care i se aduc şi a precizat că a auzit de dosarul instrumentat de procurori din presă.

„Noi nu am primit niciodată gaz la alt preţ decât alte companii din România. Companiile mele nu au datorii la stat. Întrebaţi-i pe procurori. Faceţi o mare eroare să daţi la o astfel de oră informaţii inexacte”, a declarat Niculae la Realitatea TV.
Ministerul Economiei a răspuns azi unei solicitări Realitatea Tv privind dosarul DIICOT.

„Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri este informat in legatura cu faptul ca mai multi angajati ai SNGN Romgaz SA sunt cercetaţi intr-un dosar instrumentat de catre DIICOT. Respectand principiul prezumţiei de nevinovăţie, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri va astepta pronunţarea unei soluţii finale în acest dosar, iar în funcţie de aceasta va lua masurile legale”, a precizat ministerul într-un comunicat.
Cine este Ioan Niculae
Ioan Niculae este unul dintre cei mai bogaţi români.
Deţine grupul de firme InterAgro şi este şi patronul echipei de fotbal Astra Ploieşti. El administrează 50.000 de hectare de teren agricol.
Potrivit Topului Forbes pe 2011, Niculae avea o avere estimată la 1 miliard de euro.
Ce îi spunea Băsescu lui Ioan Niculae acum două săptămâni
Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, preşedintele Traian Băsescu avea un dialog cu afaceristul Ioan Niculae, cercetat în prezent de DIICOT pentru subminarea economiei de stat, pe motiv că firmele sale de îngrăşăminte au primit de la stat gaz la preţuri preferenţiale. La un eveniment organizat de oamenii de afaceri din România, şeful statului îi spunea lui Niculae să ceară Guvernului să analizeze „capacitatea combinatelor de producţie de îngrăşăminte din România de a sta pe piaţă în actualele condiţii”.
„La domnul Niculae, alte dezbateri de presă, mai mult sau mai puţin îndreptăţite. Sigur, Guvernul a luat nişte măsuri de scoatere dintr-un moment de criză a companiilor producătoare de îngrăşăminte. Şi piaţa îngrăşămintelor, ca şi piaţa aluminiului, a oţelului sunt dependente de fluctuaţiile de preţ. Va trebui analizat dacă rezistă în competiţie, pentru că în România petrochimia a fost prăbuşită pur şi simplu de dumping-ul făcut de Ucraina şi de Federaţia Rusă”, spunea preşedintele Traian Băsescu, pe data de 19 decembrie, la Gala Jubiliară ANEIR 2011, eveniment organizat de Asociaţia Naţională a Exportatorilor şi Importatorilor din România, în parteneriat cu Banca Naţională a României.
„Domnule Niculae, chiar dacă este un scandal public în momentul de faţă, sunt şeful statului şi nu mă pot preface. Trebuie analizat şi cereţi la Guvern să se analizeze capacitatea combinatelor de producţie de îngrăşăminte din România de a sta pe piaţă în actualele condiţii. Dacă nu, va trebui să vedem ce putem face”, mai spunea Băsescu.Sursa: rtv.net
 
Numai o minte diabolica mai poate crede in Justitie. in Romania
 

1 afisări
Afișează comentarii (1)
hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*