casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Sebastian Ghiță poate fi reținut, dar nu și arestat!!

eurogsm.ro

- ADS -

, PSD, Sebastian Ghiţă (Copy)UPDATE 12,38: Sebastian Ghiță a ieșit de la audieri. Acesta s-a prezentat, astăzi, în faţa colegilor, cu două dosare voluminoase sub braţ şi cu un filmuleţ! Parlamentarul a susţinut că este vorba despre probe care îi dovedesc nevinovăţia, dar şi despre dezvăluiri care i-ar incrimina pe denunţătorii lor. În ciuda show-ului făcut de Ghiţă, deputaţii jurişti au decis că acesta poate fi reţinut. Procurorii DNA îl acuză de şantaj, dare de mită şi cumpărare de influenţă.

„Sunt acuzat de două infracțiuni de dare de mită. Mita nu constă în bani, imobile, avantaje, ceva material. Mita, spun procurorii, în urma unui denunț, constă în menținerea în funcție a acestor oameni cu cariere de 10-15 ani și cu un parcurs profesional setat de lege. Procurorul numit de Kovesi, în două rânduri, și de CSM, iar polițistul avansat subsecretar de stat de Cioloș, se presupune că acești oameni au fost mituiți de mine prin menținerea în funcții. Mi s-a părut în afara posibilității de a da multe explicații. S-au mirat şi colegii mei juriști, au crezut că e ceva grav.

Procurorul ajuns arestat și fără posiblitatea să se apere nu a reușit să menționeze că a mers la Victor Ponta pentru a-i duce o invitație la concertul Filarmonicii din Ploiești, unde fiica procurorului concerta și invitația era la șase luni de zile după acel presupus dosar, din care se scoteau informații, se trimisese în instanță. Construcția logică a procurorilor, bazată pe denunțuri, asezonată cu denunțul unui personaj în relație cu toate clanurile de interlopi și care a ajuns crezut…”, a spus Ghiță.

Întrebat dacă este adevărat că a fost un apropiat al lui Răzvan Alexe, Ghiță a dezmințit.

„Nu, niciodată. Niciodată nu am avut relații cu acel personaj. Uitați invitația și priviți data: 24 iunie. Dacă veți verifica pe internet, acest dosar a ajuns în instanță la sfârșitul lui 2013, începutul lui 2014. Așadar Victor Ponta nu dorea să afle nicio informație dintr-un dosar trimis în instanță și dacă, astăzi, interpretăm în discuție despre traseul profesional al cuiva ca mită, mă întreb dacă nu cumva atunci când i-a propus Corinei Crețu să meargă comisar european, Victor Ponta nu dorea să o mituiască pe Crețu cu o funcție ca să afle date de la Comisia Europeană”, a mai afirmat Ghiță.

melimeloparis.ro

UPDATE 12,00: Sebastian Ghiță se află, la această oră, în fața colegilor săi în Comisia juridică și le difuzează un filmuleț în care vrea să pună la îndoială moralitatea unuia dintre cei trei denunțători ai săi. Este vorba despre omul de afaceri, Răzvan Alexe, pe care deputații juriști îl privesc în imaginile difuzate de Sebastian Ghiță. Răzvan Alexe apare filmat într-un club, în timp ce se poate auzi, din înregistrare, mărturia unei persoane potrivit căreia Răzvan Alexe ar fi un interlop cercetat pentru zece fapte penale, a transmis corespondentul Realitatea TV.

Comisia juridică a Camerei Deputaților s-a reunit, astăzi, pentru a face raport asupra cererii DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului Sebastian Ghiță. Votul final asupra acestei solicitări ar putea fi dat miercuri în plenul Camerei Deputaților.

Dosarul trimis de DNA Camerei Deputaților are cinci volume, însumând aproximativ 1.300 de file, iar Sebastian Ghiță este acuzat de folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, dare de mită, șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Potrivit procedurilor parlamentare, Comisia juridică urmează să întocmească două rapoarte, unul cu privire la cererea de încuviințare a cererii de reținere a lui Ghiță și celălalt pe cererea privind arestarea preventivă.

VIZUALIZAT 15 ori,
 acai berry 900 apteka
Citește și

Lasă un răspuns