Târnava Sighișoara, A Început Producția De Echipamente Medicale.

0

1949 Târnava din Sighișoara, prima fabrică românească de bluze și cămăși, a început producția de echipamente medicale.

Cu o capacitate de producție lunară de 40.000-45.000 de articole medicale de unică folosință, fabrica va produce măști și halate, dar și articole auxiliare, precum cearșafuri pentru spitale. Echipamentele medicale sunt realizate din țesături speciale, certificate Oeko-tex, au standardul ISO 9001:2015 și sunt achiziționate din România și Germania.

La sfârșitul acestei săptămâni, 1949 Târnava va finaliza prima serie de combinezoane medicale. Capacitatea de producție pentru este de circa 2.000 de bucăți pe zi. “Veniturile fabricii noastre erau asigurate de producția articolelor de modă și de uniforme. În două săpămâni, a trebui să ne adaptăm, am găsit furnizori de materii prime și am dat drumul la producția de echipamente medicale, ca să ne putem ține angajații și să asigurăm continuitatea business-ului, dar și să susținem instituțiile medicale cu produse românești, la prețuri juste”, declară Cristina Hâncu, director general 1949 Târnava.
În acest moment, 1949 Târnava are 121 de angajați și a terminat anul 2019 cu o cifră de afaceri de circa 4,5 milioane de lei. Pentru articole vestimentare de modă, în funcție de gradul de complexitate, fabrica are o capacitate de producție de 20.000-30.000 articole lunar. “Suntem o afacere românească 100 la sută. Fabrica Târnava România funcționează din 1949. În această perioadă, ne-am descurcat singuri, ne-am reorganizat, am găsit furnizori, însă avem nevoie ca statul să ne ajute cu achiziții centralizate și transparente pentru articolele medicale, ca să avem acces la piața de desfacere locală”, explică Cristina Hâncu.
Târnava Sighișoara sau 1949 Târnava, așa cum este cunoscut brandul la târgurile internaționale, este una dintre primele fabrici din România care au produs cămăși pentru bărbați. Fabrica a pornit ca o cooperativă meșteșugărească și a devenit companie de stat în 1962. În 1997, a devenit o companie privată, cu capital exclusiv românesc.
La nivel internațional, 1949 Târnava a asigurat producția pentru branduri de referință, precum Maison Labiche, Max Mara, Marella, Luisa Cerano, Maison Kitsune, Maison Margiela, Paper London, Wappen. În ultimii ani, Târnava a obținut medalia de platină la Târgul Mondial al Confecțiilor de la Geneva și medalia de aur la Madrid. Colecțiile proprii 1949 Târnava sunt disponibile online și în magazinele din Sighișoara și Brașov.

1 afisări
Sursa: sighisoara-online.com/

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*