Un bătrân a fost ucis de urs la Teleac, judeţul Mureş. Trupul a fost găsit cu drona

answear.ro

Un bătrân de 80 de ani a fost ucis de urs la Teleac, în judeţul Mureş. Trupul neînsufleţit a fost găsit cu ajutorul unei drone cu termoviziune şi lanternă, spune oficialul Salvamont.

Ciobanul din Mureş căutat la limita dintre judeţele Suceava şi Harghita, după ce a fugit de frica ursului care a rănit un alt cioban, a fost găsit mort. Conform unor surse din Poliţie, bărbatul a fost găsit mort sâmbătă dimineaţă, în pădure.

Un urs a atacat, vineri seară, la o stână din Harghita, o vacă. Trei ciobani au încercat să alunge animalul, undil dintrei fiind grav rănit şi transportat la spital pentru înrijiri medicale.

Un alt cioban, în vârstă de 26 de ani, a reuşit să fugă. Acesta era căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani şi poliţişti. Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din Harghita. Localnicii au primit, vineri seara, un mesaj RO-ALERT, care anunţa prezenţa unui urs în comuna Dorna Candrenilor. Oamenii au fost sfătuiţi să rămână în case, transmite Mediafax.

REACŢIA MINISTRULUI MEDIULUI

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus după ultimele atacuri ale urşilor că aceştia reprezintă un pericol pentru oameni: „Noi victime ale urşilor au fost înregistrate în România după ce, noaptea trecută, un urs a atacat trei persoane în zona montană a judeţelor Suceava şi Harghita. Un bărbat de 26 de ani a decedat iar altul este internat în spital în stare critică. Încă mai aşteptăm ca autorităţile abilitate să finalizeze investigaţiile, însă un lucru este clar: ursul reprezintă un pericol real astăzi în România”

„În cursul nopţii Jandarmeria, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu Harghita au elaborat documentaţia necesară emiterii acordului de extragere a animalului care a cauzat decesul persoanei.

Ministerul Mediului va continua să facă toţi paşii necesari pentru a soluţiona problema urşilor în România. Am pregătit cadrul legal pentru intervenţia imediată în intravilanul localităţilor şi vom lua toate măsurile necesare reducerii contactelor (întâlnirilor) om-urs pentru a asigura atât siguranţa cetăţenilor cât şi protejarea speciei”, a mai adăugat el.

VIZUALIZAT 7 ori
bottegaverde.ro

- ADS -

Lasă un răspuns

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More