pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

 Un PENSIONAR a fost evacuat in plina iarna si doarme sub cerul liber.

eurogsm.ro

- ADS -

Ioan Stoica, patronul cunoscutului Caritas, a ajuns să doarmă sub cerul liber după ce a fost evacuat în plină iarnă.

Stoica a dat tunul vieții sale în urmă cu 25 de ani, prin Caritas, însă nu a ajuns unul dintre cei mai bogați români, din contră.

Plecat la Brașov după falimentul Caritas, Stoica a ajuns să locuiască într-o garsonieră în chirie, la vârsta de 76 de ani.

Ioan Stoica a ajuns pe stradă, după piramidala Caritas

Din păcate pentru Stoica, pentru că nu și-a plătit cheltuielile de ani de zile, a fost evacuat din locuință și a ajuns să trăiască sub cerul liber, potrivit Foaia Transilvană.

Cei trecuți de peste 30 de ani își vor aduce aminte de Caritas, jocul piramidal aflat în vogă în perioada 1992-1994. Compania Caritas a fost înființată de Ioan Stoica în aprilie 1992 ca SRL, având un capital de 100.000 de lei vechi (500 de dolari la acea vreme.

La două luni de la înființare, Caritas se muta la Cluj-Napoca și accepta depozite de 2.000-10.000 de lei, dar în timp valoarea unui depozit minim a urcat la 20.000 de lei, în timp ce valoarea maximă era de 160.000 de lei.

Peste 4 miliarde de dolari au fost investiți în Caritas de sute de mii de români care visau să se îmbogățească peste noapte. O perioadă mai mulți oameni au dat lovitura, reușind să scoată de opt ori suma depusă, așa cum se întâmplă mereu cu jocurile piramidale, însă 300.000 de români au fost păgubiți în faza finală a schemei.

Ioan Stoica s-a evaporat în acel moment pentru a scăpa de furia oamenilor rămași fără economiile de-o viață și a fost arestat în vara lui 1994, pe 25 august. A fost dus în acel moment la București, cu avionul, cu o cursă de linie.

În 1995 a fost condamnat la șapte ani de închisoare, însă a fost eliberat în 14 iunie 1996, după ce pedeapsa i-a fost redusă.

VIZUALIZAT 4 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și

Lasă un răspuns