Vicepreședintele UTI ascunsese zeci de mii de euro sub pat și în dulapuri. DIICOT: Sechestru pe 50 de case, mașini și terenuri

0

8-tiberiuurdareanu-smZeci de mii de euro şi lire sterline, bani deocamdată nejustificaţi, au ridicat anchetatorii din casa fostului vicepreşedinte UTI, Ion Obloja, în urma perchezițiilor care au avut loc la reședința acestuia, miercuri.
Banii erau ascunşi în dulapuri şi chiar sub pat. Fostul numărul doi din companie şi mai mulţi membri ai familiei sale sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 21 de milioane de lei.

Vicepreședintele UTI ascunsese zeci de mii de euro sub pat și în dulapuri. DIICOT: Sechestru pe 50 de case, mașini și terenuri

Mai multe percheziții de amploare au fost facute astăzi de DIICOT şi poliţia de frontieră. Sapte descinderi au avut loc în București și Ilfov, inclusiv la sediul grupului UTI de pe Aeroportul Otopeni. Percheziţii au avut loc şi la reşedinţa vicepreşedintelui grupului, de unde a fost ridicată suma de 50.000 de euro.
Potrivit unor surse judiciare, între 2009 şi 2011, vicepreședintele UIT Ion Obloja a inițiat un grup infracțional la care au aderat ulterior și alte persoane. Potrivit procurorilor, era vizate activități infracționale cu scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale, dar și cu scopul obținerii unor venituri ilegale.
Obloja a constituit grupul împreună cu tatăl și fratele său, cei care erau şi asociați în mai multe societăți comerciale.
Anchetatorii spun că Obloja a fost interesat să coopteze în activitățile infracționale și unele persoane cu funcţii de administrator în cadrul unor firme. El urmarea crearea unui sistem de firme care să funcționeze pe trei paliere, fapt ce a necesitat înființarea și administrarea unor societăți comerciale de tipul „fabrici de facturi”, mai spun anchetatorii.
Astfel, firmele controlate de Ion Obloja au produs un prejudiciu bugetului de stat de peste 21 de milioane de lei.
Procurorii DIICOT vor pune sechestru pe 50 de terenuri și clădiri, pentur recuperarea prejudiciului.
Nu doar vicepreședintele UTI are probleme cu legea. Și șeful companiei, Tiberiu Urdăreanu, este acuzat de mai multe infracțiuni de corupție.
Totodată, acesta a făcut mai multe denunțuri anul acesta. Mai exact, 19.
Fostul maior MApN, actualmente preşedinte al Departamentului de energie al UNPR, Tiberiu Urdăreanu, fiul fostului general MApN Tiberiu S. Urdăreanu, şi-a construit un adevărat imperiu financiar în jurul grupului de firme UTI Systems. Urdăreanu, care are relaţii cu foşti generali din serviciile secrete române, este unul din pionierii afacerilor cu statul, reuşind să obţină contracte grase încă din 1990. Urdăreanu a pus pe roate o serie de firme câştigând sume fabuloase din bani publici. A devenit unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere fabuloasă de peste 100 de milioane de euro şi a transformat, cu ajutorul serviciilor secrete, Grupul UTI într-o maşinărie de făcut bani. Afacerea a devenit de altfel un bun al familiei, astfel încât, chiar şi soţia sa, Lucia Urdăreanu, fostă profesoară de limbi străine la Direcţia de Informaţii ale Armatei, s-a implicat activ în bussines.
Contractele UTI GRUP
– 34 de milioane de euro – sistemul IT de depunere și emitere a actelor de stare civilă
– 7,6 milioane euro – Primăria Capitalei – mentenanță și echipamente Arena Națională
– 217.805 euro cu Direcția Generală de Poliție Locală sector 3 – 12 autospeciale
– 7,5 milioane euro – Managementul informatizat al sistemului de transport în comun în municipiul Brașov
– 22 milioane euro – modernizarea patinoarului Mihai Flamaropol
– 4 milioane euro – stații noi de epurare în județul Mehedinți
– 9 milioane euro – lucrări la pista Aeroportului Iași
DOMENIILE DE ACTIVITATE ALE UTI
– Sisteme de securitate
– Managementul traficului
– Tehnologia informaţiei şi comunicaţii
– Construcţii

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*