Videochatul, o industrie valoroasă pe piața locurilor de muncă din România

0

Știați că industria de videochat a fost evaluată în 2019 la o valoare de 130 de milioane de euro? Este una dintre cele mai profitabile nișe. Totul este legal, studiourile de profil plătesc cotizații la stat. Estimativ, 20 de milioane de euro ajung anual drept încasări la bugetul de stat, sub forma taxelor și a impozitelor.

Mai mult decât atât, se pare că România este printre locurile fruntașe în ceea ce privește topul țărilor unde industria de videochat a luat amploare. La ora actuală, în toată țara, locații de tip videochat studio Bucuresti sunt destul de multe. Desigur, acestea la rândul lor se diferențiază prin calitate, condiții de lux și salariile oferite angajatelor.

În videochat se lucrează 100% legal

Pentru cei care nu prea știu despre acest domeniu, trebuie subliniat că se lucrează 100% legal. Așadar, modelele au parte de contract și după ce devin angajatele unui studio de profil, au toate drepturile ce recurg din asta.

Mai mult decât atât, cei din domeniu lucrează cu maximă transparență. Spre exemplu își prezintă în pagina oficială oferta de angajare și de salarizare. Un exemplu în acest sens este prime-studios.ro.

Modelele pot câștigă mult și tot mai mult

Ce este distinct în acest domeniu se referă de asemenea la salarii. Câștigurile modelelor pot varia, însă în mod cert dublează un salariu minim pe economie încă din prima lună de activitate.

În medie, după 3 luni de zile lucrate într-un studio de videochat, un model cu puțină experiență poate ajunge la 10 000 ron, în timp ce unul de nivel mediu privind experiența ajunge la câștig minim de 15 000 lei. Cu puțin ajutor, în sensul de training oferit – acesta este inclus în pachetul de avantaje de bază la angajare, deci este gratuit – modelul de videochat poate ajunge și la 25.000 lei/3 luni.

Experiență dobândită își spune cuvântul, dar acest aspect nu este o regulă de bază pentru angajare. Chiar dacă un model angajat are experiență în domeniu, fiecare studio are propria rețetă a succesului și trainingul oferit modelelor este oferit implicit celor care au avut experiențe anterioare similare.

Încasările record sunt răsplătite

În funcție de oferta fiecărui studio în parte pot exista și beneficii extrasalariale, printre care decontarea unor operații estetice sau un city break oferit celei care are mai multe ore petrecute în online.

Dacă vă întrebați cum face această industrie această sfidare, pentru că practic indiferent de contextul economic afacerea merge ca pe roate, ei bine să ne uităm puțin la ce spun numerele. În lume sunt peste 4 miliarde de utilizatori cu acces la internet, iar din aceștia aproximativ 5% din ei preferă platformele de videochat. În mare parte aceștia preferă secțiunea adult. Vorbim evident de public de peste hotare, în mare parte fiind vorba de utilizatori din America de Nord.

Pentru cele care au ales calea independenței financiare oricând există un post vacant în cadrul studiourilor de videochat, unul de acest tip fiind chiar la Prime Studios.

2 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*