Virgil Popescu, despre reducerea consumului în instituții publice: „Putem stinge mai multe becuri, dar cred că nu ne-am mai vedea”

0

Ministrul Energiei Virgil Popescu a vorbit, miercuri, după ședința de guvern, despre economisirea energiei în contextul unei crize energetice. Ministrul spune că România nu este atât de dependentă de importuri, motiv pentru care nu va avea problemele pe care le vor întâmpina alte state europene. Popescu spune însă că „ar trebui și noi să ne obișnuim să facem un minim efort de economisire”.

„Cred că ar trebui și noi să ne obișnuim să facem un minim efort de economisire. Să închidem un bec într-o cameră în care nu mai suntem, să nu ținem apa caldă deschisă dacă nu este cazul. Am văzut că toate statele europene fac acest lucru. Cred că ar trebui să ne obișnuim și să ne schimbăm mentalitatea. Sigur că orice economisire a consumului duce la economisirea cheltuielilor bugetului propriu”, spune ministrul Energiei.

Întrebat dacă România va lua măsuri pentru economisirea de energie, asemenea altor state europene, ministrul a spus: „Când ești dependent de import, cum sunt multe state europene, cu procent mare de import de gaz rusesc, te gândești la toate măsurile. Romania este poate printre cele mai puțin dependente state de importuri. Nu cred că se pune aceasta problemă, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să ne schimbăm toți modul comportamental”.

Despre reducerea consumului în instituțiile publice, Virgil Popescu a precizat că respectivele clădiri țin de ministerul Dezvoltării. „Ba da, sigur că instituțiile publice ar putea (n.red. să economisească energie). (…) Dar, până la urmă clădirile publice și instituțiile publice sunt apanajul altui minister, ministerul Dezvoltării”.

„Cred că împreună am putea face un efort comun. Sigur că și acum putem stinge mai multe becuri dar cred că nu ne-am mai putea vedea”, a mai spus ministrul Energiei.

47 afisări
Sursa: DIGI24

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*