Zone întregi din ROMANIA, devastate de inundații!!

0
Jumătate de țară se află sub cod portocaliu de ploi și inundații, iar vremea extremă a lovit cu furie. Șuvoaiele au distrus case, drumuri și poduri, iar oamenii au fost evacuați de pompieri.

În Galați, Brăila și Tulcea, câteva așezări au fost sub cod roșu de ploi torențiale și vijelii. Iar pericolul nu a trecut. Sunt anunțate încă două zile de vreme rea.
Apele au înconjurat ameninţătoare comuna Bilieși din Vrancea. În unele locuri, se mai vedeau doar acoperişurile.
O femeie şi nepoata ei au fost evacuate cu barca după ce casa le-a fost inundată. Oameni şi animale, deopotrivă, au încercat să se salveze.
 
70 de gospodării au fost inundate. Suferinţa şi disperarea se vedeau pe feţele oamenilor năpăstuiţi.
Cei care au mai putut să-şi salveze animalele, le-au urcat în căruţe şi le-au dus în zone ferite de apă.
Localitatea rămâne sub avertizare de cod portocaliu până la miezul nopţii. În apropiere este râul Putna, care vine învolburat cu apele strânse de pe versanţii din nordul judeţului.
Între timp, au apărut noi imagini de la operaţiunea dramatică de salvare a celor 12 muncitori prinşi de ape în Vrancea, în mijlocul viituri de pe râul Zăbala. Toţi au ajuns cu bine acasă.
A fost cod roşu de inundaţii şi în Tulcea, la I.C.Brătianu. Potopul a început de duminică dimineaţă de la ora 5. A plouat torenţial, iar drumul a devenit impracticabil. Apa a ajuns peste genunchi și nicio maşină nu a mai putut circula.
Localnicii au cerut disperaţi sprijinul autorităţilor. O femeie şi-a scos copilul în braţe, prin apă. Cu toţii au nevoie urgentă de apă potabilă şi alimente.
Iar în comuna Hamcearca, tot în judeţul Tulcea, vechiul pod a fost luat de ape, iar oamenii au rămas izolaţi.
O tornadă formată pe lacul Murighiol, lângă Mahmudia, tot în judeţul Tulcea, i-a îngrozit pe localnici. Mai ales că pe lac se aflau mai multe bărci cu pescari.
-Îi vezi fusul? Tras în jos? Uite-l! Ia uite-l!
-Uite-i pe aia cu barca! –
 spuneau îngroziți oamenii.
Un şofer a surprins fenomenul de pe şosea: „Uite-l cum se lăţeşte, fii atent!”
Şi în judeţul Galaţi a fost prăpăd! În oraş, o femeie de 67 de ani a fost la un pas de moarte după ce bucătăria de vară, şubrezită de ape, s-a prăbuşit peste ea.
„A bubuit când s-a rupt tavanul! Noroc de frigider că altfel… S-a oprit tavanul. Tavanul s-a dus pe frigider” a povestit femeia.
Un cartier din Galaţi a fost inundat din nou, pentru a doua oară într-o săptămână.
Sub cod roşu a fost şi comuna Vădeni din Brăila. Aproape 30 de gospodarii au fost inundate.
 

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*