Cand actul sexual devine dureros. 10 cauze si ce poti face

0

Durerea in timpul actului sexual, dispareunia, poate cauza probleme în relația sexuală de cuplu. In plus fată de durerea fizică există, de asemenea, posibilitatea apariției efectelor emoționale negative. Deci, problema trebuie abordată de îndata ce apare.

Durerea în timpul sau după contactul sexual poate fi cauzata de multe lucruri, cum ar fi o boală, o infecție, o problemă fizică, o problemă psihologică.

Dacă ai dureri în timpul sau după actul sexual, corpul tau ar putea încerca să-ți spuna ca ai o problema, deci nu-l ignora. Consulta medicul ginecolog sau medicul de familie. Dacă ti se pare jenant sa vorbesti despre sex, aminteste-ti că medicii sunt obisnuiti sa rezolve probleme de acest gen.

Durerea in timpul actului sexual poate afecta atât bărbații, cât și femeile.

Sexul dureros la femei

Femeile pot experimenta dureri in timpul sau dupa actul sexual, în vagin sau mai adânc în pelvis. Durerea în vagin ar putea fi cauzata de:

1. O infectie cu transmitere sexuala, cum ar fi chlamydia, gonoreea sau herpesul genital

2. Menopauza: schimbarea nivelurilor de hormoni poate face vaginul uscat și poate afecta dorinta sexuala

3. Lipsa de excitare, care poate apare la orice varsta

4. Vaginism: mușchii din vagin se contracta puternic făcând sexul dureros sau imposibil

5. Iritație genitală sau alergie cauzata de spermicide, prezervative din latex sau produse de igiena (săpun și șampon)

Durerea simțita în interiorul bazinului poate fi cauzată de boli, cum ar fi:

6. Boala inflamatorie pelvină

7. Endometrioza

8. Fibroame

9. Sindromul intestinului iritabil

10. Constipație

Sexul dureros la bărbați

Unele cauze sunt:

Infectii, cum ar fi afte, care pot provoca durere și mâncărime si unele boli cu transmitere sexuala, cum ar fi herpesul

In cazul în care preputul este strâns, penetrarea poate fi dureroasa cand preputul este împins înapoi

Inflamația prostatei

Durerea in testicule și umflarea lor pot fi uneori cauzate de excitatia sexuala, dar nu poti ejacula. Acesta poate fi, de asemenea, un semn de infecție.

Ce poti face

Dacă ai dureri în timpul sau după actul sexual, trebuie să te adresezi medicului. El poate evalua si descoperi ceea ce provoacă problema și dacă ai nevoie de vreun tratament. De exemplu:

Dacă ai dureri, secretii neobisnuite, mâncărimi in jurul organelor genitale, medicul poate recomanda un tratament pentru afte sau un test pentru boli cu transmitere sexuală

In cazul în care vaginul este uscat, poti fi sfatuită să folosesti un produs pentru lubrifiere – aminteste-ti să utilizezi un produs pe bază de apă dacă folosesti prezervativul pentru ca lubrifiantii pe baza de ulei pot deteriora prezervativul si il fac ineficient.

Dacă ai o alergie sau iritatie în jurul organelor genitale, poti fi sfătuit să eviti utilizarea produselor care ar putea cauza aceasta iritatie.

Pentru cazurile in care durerea sexuala nu are la baza niciun motiv medical, terapia sexuala ar putea fi de ajutor. Unele persoane pot avea nevoie sa-si rezolve probleme cum ar fi vinovăția, conflictele interioare cu privire la sex, sau anumite sentimente cu privire la un abuz din trecut.

1 afisări
Spune ce crezi
hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*