Femeile sunt mai dependente de tutun decat barbatii, pentru ca transforma tigarile in sprijin pentru depasirea stresului

0
Dependenta de tutun la femei este mai puternica decat la barbati, pentru ca transforma tigarile, la nivel psihic, intr-un sprijin pentru depasirea stresului si a depresiei. Pe de alta parte, barbatii fumeaza de doua ori mai mult decat partenerele lor. Eurobarometer Report realizat de Comisia Europeana arata ca 12,5% dintre femeile din Romania sunt fumatoare. La barbati, procentul de fumatori de la noi din tara este de 37,6%.

Specialistii avertizeaza, insa, ca reprezentantele sexului frumos renunta mai greu la fumat decat barbatii. Motivul: femeile apeleaza la tigara in momente incordate, asa incat transforma tutunul intr-un sprijin pentru depasirea stresului si a depresiei. Iar cele mai afectate de acest viciu sunt femeile tinere.

„Este dovedit ca incidenta cazurilor de fumat este mai mare in randurile barbatilor, iar Romania nu face exceptie. Totusi, femeile renunta mai greu la acest obicei din motive de ordin emotional. In special femeile tinere sunt cele mai afectate de acest viciu. Ajutorul de specialitate din partea unui medic este absolut necesar in cazul renuntarii la fumat”, a declarat presedintele Societatii Romane de Pneumologie si a RPFR – Reteaua pentru Prevenirea Fumatului in Romania, Dumitru Mihaltan.

Femeile ar trebui sa fie cu atat mai atente atunci vine vorba de fumat, cu cat studiile din ultimii 20 de ani arata ca fumatoarele sunt mai vulnerabile decat barbatii la imbolnavirea de cancer si boli respiratorii.

4 afisări
Spune ce crezi
hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*