Carmen Daniela Dan

0

Carmen Daniela Dan (n. 9 octombrie 1970, București, RS România) este un senator român, ales în 2016. Este ministru de Interne din ianuarie 2017, întâi în guvernul Sorin Grindeanu, ulterior în guvernele Mihai Tudose și Viorica Dăncilă. Înainte de activitatea politică, aceasta a fost secretară a Școlii generale nr. 3 din Videle, referent al Băncii Agricole și front desk teller al Raiffeisen Bank
Biografie Carmen Daniela Dan
Carmen Daniela Dan s-a născut la 9 octombrie 1970, în București și a absolvit în 1989 Liceul de filologie–istorie „Zoia Kosmodemianskaia” din Capitală.[2] În iulie 2000 și-a dat licența în drept la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, după ce a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică din București.[2] În 2004 și-a luat diploma de masterat în managementul afacerilor publice europene la Academia de Studii Economice.
Între septembrie 1990 și iulie 1996, Carmen Dan a fost secretară la Școala generală nr. 3 Videle, iar în perioada martie–septembrie 1990, a fost secretară la Consiliul Provizoriu de Uniune Națională (CPUN). Din noiembrie 2001 până în iulie 2002, a deținut funcția de front desk teller la Raiffeisen – Agenția Videle, iar din iulie 1996 până în noiembrie 2001, a fost referent la Banca Agricolă, Agenția Videle. Din decembrie 2010 până în iunie 2012 a fost director executiv la Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor al Județului Teleorman din cadrul Consiliului Județean, iar din iulie 2002 până în decembrie 2010, Carmen Dan a fost consilier juridic la Serviciului Juridic și Contencios din același Consiliu Județean.

Activitate politică

În perioada 15 iunie 2012–13 martie 2014, a fost subprefect al județului Teleorman, devenind ulterior prefect.La alegerile din 11 decembrie 2016, Carmen Dan a fost aleasă senator de Teleorman, ulterior fiind votată președinte al Comisiei Juridice din Senat.La 3 ianuarie 2017, Carmen Dan a fost propusă ministru al Afacerilor Interne în Cabinetul Sorin Grindeanu, fiind învestită în funcție la 4 ianuarie 2017 La 14 iunie 2017, și-a înaintat demisia din funcție, alături de majoritatea membrilor Cabinetului Sorin Grindeanu. La 21 iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis prin moțiune de cenzură. La 28 iunie 2017, Carmen Dan a fost propusă ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Mihai Tudose, fiind învestită în funcție la 29 iunie 2017.La 15 ianuarie 2018, Mihai Tudose și-a înaintat demisia din funcția de prim-ministru al României, după retragerea sprijinului politic în cadrul Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD. Carmen Dan a fost învestită pentru a treia oară în funcția de ministru al Afacerilor Interne pe 29 ianuarie 2018, în Guvernul Viorica Dăncilă.
Avere Carmen Daniela Dan
Potrivit declaraţiei de avere completată în 14 iunie 2016, Carmen Daniela Dan deţine, din 2008, jumătate dintr-un apartament de 80 de metri pătraţi. Ea mai are un autoturism Renault Laguna din 2006 şi un Volkswagen Tiguan din 2012.
Candidatul PSD pentru postul de ministru de Interne are datorii de circa 100.000 de lei. Carmen Daniela Dan a realizat în 2015 un venit de 63.367 de lei din salariul de prefect, la care s-a adăugat norma de hrană în valoare de 9.588 de lei.
Soţul ei a încasat în 2015 venituri de 30.000 de lei, fiind angajat la OMV Petrom.


Carmen Daniela Dan in presa!

Carmen Dan, mesaj cu tentă politică la Academia de Poliție: MAI este ținta unor atacuri repetate

Ministrul de Interne le-a transmis un mesaj cu tentă politică studenților din anul I de la Academia de Poliție din București, în ceremonia de depunere a jurământului militar. Carmen Dan a afirmat că MAI „este ţinta unor atacuri repetate”, dar că tinerii pot să aibă „conştiinţa împăcată, cât ştiţi că aţi acţionat în concordanţă cu prevederile în vigoare”.


Microfonul pe care ministrul de Interne Carmen Dan spune că l-a găsit în locuința a fost pus de o persoană privată  şi nu în baza unui mandat de siguranţă naţională, potrivit datelor anchetei.

Dispozitivul este făcut în anul 2009 și nu costă 300 de lei, așa cum s-a spus inițial, și ar valora 300 de euro.
Microfonul era folosit pentru urmărirea ministrului Dan, mai spun sursele.
SexShop.ro
Ministrul Afacerilor Interne a anunţat, miercuri, că expertiza tehnică a fost finalizată în dosarul deschis la Parchetul General pentru violare de domiciliu după ce Carmen Dan a găsit în casa sa un dispozitiv de ascultare ascuns într-o priză.
„Vă asigur că lucrurile nu stagnează şi că procuorul care se ocupă de această speţă, ajutat de poliţişti, fac verificările necesare şi lucrurile sper să se finalizeze cât de curând”, a declarat Carmen Dan, la Antena 3.
Solicitată că comenteze dacă a fost audiată în acest dosar, ministrul Afacerilor Interne a refuzat să răspundă, motivând că este vorba despre informaţii care fac parte din dosar pe care nu le poate da.
Carmen Dan a mai spus că expertiza tehnică în această cauză a fost finalizată.
Parchetul General a deschis un dosar penal în cazul ministrului Carmen Dan pentru violare de domiciliu, după ce ministrul a găsit în casa sa un dispozitiv de ascultare ascuns într-o priză.
„Era un dispozitiv în perete. Nu era un dispozitiv la vedere pe care să îl poți vedea în mod normal. Am considerat că este un aspect care are atribuțiile și competența necesară. Am descoperit dispozitivul azi-după amiază, când am vrut să pun telefonul în priză. După-amiază. După ședința de Guvern. Dispozitivul nu era vizibil, consider că este o precizare importantă. La domiciliu este un spațiul meu privat. Este un dispozitiv funcțional”, a declarat Carmen Dan.
Ulterior, purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea a afirmat că dispozitivul de înregistrare provine, din primele informații, din zona privată, fiind vorba de un „dispozitiv ieftin, care poate fi cumpărat cu 200-300 lei de pe orice site”.
 


 

VIOLENŢE DIASPORA. Ponta, scenariu sumbru: Dragnea şi Carmen Dan au făcut o repetiţie pentru toamnă

 
Deputatul Victor Ponta a vorbit, duminică, la Târgu Jiu, despre violenţele de la protestele din 10 august. El a spus că ordinul ca jandarmii să acţioneze în forţă a fost dat de Liviu Dragnea şi că tot ce s-a întâmplat reprezintă o repetiţie pentru protestele care vor avea loc ca urmare a votului în Parlament cu privire la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală
Deputatul Victor Ponta a declarat, într-o conferinţă de presă, că jandarmii puteau să evite violenţele, dacă doreau, dar că totul a fost premeditat, iar ordinul ca jandarmii să acţioneze în forţă a fost dat de Liviu Dragnea.
„Sunt absolut convins, în baza experienţei de prim-ministru, că s-a premeditat, s-a dorit şi s-au dat ordine în sensul în care să apară aceste violenţe. Nimeni nu poate să controleze violenţele, dar am fost patru ani prim-ministru şi am avut multe proteste în faţa Palatului Victoria şi înainte de aceste protese, de fiecare dată, am convocat ministrul de Interne, şeful Poliţiei Române şi şeful Jandarmeriei. M-au informat cel fel de protest este, câţi oameni participă, cine sunt şi de fiecare dată le-am spus că au ordin politic să evite violenţele. Jandarmeria, dacă are ordin, poate să evite violenţe. Patru ani nu aţi văzut în Piaţa Victoriei niciun jandarm şi niciun protestatar bătut. Ei ştiu cum pot să evite violenţe: nu răspundeţi la provocări, vă daţi în spate, îi filmaţi pe cei care sunt violenţi etc. Dacă tu le dai ordin jandarmilor ca în loc să nu reacţioneze la provocări să reacţioneze, să evacueze piaţa în orice fel, atunci înseamnă că ai premeditat, ţi-ai dorit şi eşti responsabil de ce s-a întâmplat. Nu este responsabil jandarmul care execută un ordin, ci cel care îl dă. Cel care îl dă este numai ministrul de interne, la solicitarea şi cu aprobarea directă a prim-ministrului. Noi, pentru că avem un stat paralel, care este la Scroviştea, doamna Dăncilă era în vacanţă şi se uita pe tabletă, atunci este clar că doamna Carmen Dan a primit ordinul de la Dragnea. Eu ştiu foarte bine, pentru că a fost prefect de Teleorman. L-am întrebat atunci pe Dragnea: «Liviu, cine e doamna? Eu garantez. Te rog s-o pui prefect. Garantez 100%»”, a spus Victor Ponta, citat de adevarul.ro.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*