Mierea, un produs natural 100%, este rezultatul unei munci uriaşe a stupului de albine. Nectarul cules din flori este dus în stup unde este supus unor diferite procese în urma cărora rezultă lichidul delicios la care ne gândim când spunem miere.
Beneficiile mierii
Când ne gândim la miere, proprietăţile hidratante ne vin prima oară în minte. Dar ştiai că mierea are şi proprietăţi antioxidante şi antibacteriene?
Mai mult, pentru că mierea are proprietăţi antimicrobiene, ea poate fi utilizată pentru a trata arsuri, zgârieturi, dar şi alte iritaţii ale pielii, sprijinind regenerarea ţesutului. Mierea nu numai că vindecă, dar şi luptă împotriva semnelor de îmbătrânire.
Pentru ce tipuri de piele este potrivită mierea?
Mierea poate fi folosită pentru toate tipurile de piele. Fie că ai probleme cu acneea sau ai tenul uscat, proprietaţile antibacteriene te vor ajuta la menţinerea echilibrului asigurând hidratarea necesară.
Mierea – tratament pentru ten
Cea mai simplă metodă de a folosi mierea este de a-ţi aplica o mască de faţă „delicoasă”. Curăţă bine tenul înainte de aplicare. Poţi adăuga o linguriţă de mălai pentru a obţine un scrub. Lasă masca să acţioneze timp de cinci minute după care clăteşte cu apă călduţă şi bucură-te de rezultate.
În sezonul rece mâinile tale au nevoie de îngrijire specială. Pentru un tratament homemade îţi poţi aplica miere pe mâini după care le vei acoperi cu o pereche de mănuşi din bumbac. Lasă mierea să acţioneze timp de cinci minute!
Se spune că regina Cleopatra făcea baie în lapte şi miere pentru a-şi păstra stălucirea şi fermitatea pielii. Dacă acest lucru ţi se pare extravagant, iată o reţetă la îndemâna oricui:
Ai nevoie de: trei linguriţe de miere, 20 de ml de lapte, o linguriţă de ulei de măsline. Amestecaţi ingredientele şi aplicaţi pe corp înainte de baie. Rezultatul? O piele mătăsoasă şi catifelată.