Medicul Irinel Popescu, reacție după ce a fost trimis în judecată de DNA: ”O înscenare pusă la punct extrem de minuțios”

0

Medicul Irinel Popescu a fost trimis în judecată după ce ar fi promis 100.000 de euro procurorilor pentru a scăpa de dosare. Acesta susține că este ”o încenare pusă la punct extrem de minuțios” de reprezentanții instituției.

Directorul Centrului de Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni, medicul Irinel Popescu, a fost trimis în judecată miercuri de către DNA.
Este acuzat că ar fi încercat să le dea mită 100.000 de euro procurorilor care instrumentaru dosare penale care îl vizau.

Prima reacție a lui Irinel Popescu

”Situația de fapt prezentată mass-mediei este trunchiată, contrara realității, menită doar sa inducă in eroare opinia publica inclusiv prin titlul pompos al informării respective: „Trimitere dare de mita soluționare dosar DNA”.

În realitate, dosarul ce a făcut obiectul acestui comunicat reprezintă o înscenare pusa la punct extrem de minuțios de către reprezentanții DNA, fiind relevant ca opinia publica si reprezentantii mass-media sa cunoasca faptul ca subsemnatul NU am promis, NU am oferit si nici NU am dat vreunei persoane o suma de bani sau alte foloase, pentru a obtine solutii favorabile in dosarele aflate in instrumentarea organelor de urmărire penală”, spune medicul Irinel Popescu, într-un comunicat de presă.
 
Celebrul medic mai susține că, în calitate de președinte CNAS, a respectat legea:
”Acest dosar a fost deschis după ce in dosarul in care eram cercetat (cauza redeschisa după ce se dispusese de către un procuror DNA o soluție de neîncepere a urmăririi penale fata de subsemnatul), toți experții, inclusiv
expertul DNA, au concluzionat ca, in calitate de președinte al CNAS, am respectat întocmai legea, iar alegațiile privind presupusa fapta de abuz in serviciu erau vădit nefondate.
 
Desigur, pentru ca nu a convenit acuzării, expertiza a fost anulată iar subsemnatului i s-a realizat aceasta înscenare”.

”Este regretabilă toată aceasta campanie concertată de discreditare”

”Nu este de neglijat nici împrejurarea in care acest dosar a fost trimis in judecată, având in vedere ca la data de 6 decembrie 2021, la termenul stabilit in cadrul dosarului nr. 9313/3/2021/a1 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, ce are ca obiect presupusele infracțiuni de abuz in serviciu si luare de mita, a rezultat ca DNA a mintit instanta de judecata când a fost întrebata dacă a colaborat cu SRI in dosarele ce ma vizau.
 
Dintr-o alta perspectiva, tot instanța va stabili dacă organele statului au acţionat cu bună sau cu rea-credinţă, dacă au fost urmate procedurile legale pentru astfel de situaţii, dacă a existat vreo ipotetică faptă, dacă a existat vreun mobil ascuns, dacă au existat presiuni sau constrângeri, de orice fel.
Este regretabilă toată aceasta campanie concertată de discreditare a valorilor românești din medii precum educațional, cultural, medical, juridic, academic samd., sau a mediului de afaceri cu capital românesc.
 
Este regretabil că, în Romania anului 2021,  în anumite cauze, unicul scop al procesului penal, respectiv aflarea adevarului într-o cauza penală, este deturnat în favoarea unor interese obscure ce nu au corespondent în valorile unui stat democratic”, mai spune Irinel Popescu.

2 afisări
Sursa: agerpres.ro
Spune ce crezi
hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*