Dan Şova a fost reţinut în această după-amiază la DNA, după aproape o oră de audieri. Astăzi, senatorii au încuviinţat cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a senatorului PSD, cu 95 de voturi „pentru”. Dan Şova este cercetat într-un dosar privind contracte de consultanţă juridică cu CET Govora, cu prejudiciul de peste un milion de euro, alături de senator fiind cercetaţi şi Mihai Bălan şi Constantin Lăpădat, directorul general, respectiv directorul economic de la CET Govora.
UPDATE ora 16.20. Dan Şova a fost reţinut de procurorii DNA. Senatorul PSD a fost audiat circa o oră de procurorii anticorupţie.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl acuză pe Dan Şova, senator, la data faptelor reprezentant al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”, de două infracţiuni de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine pentru altul un folos necuvenit.
În acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal Mihai Bălan, director general al CET Govora, şi Constantin Lăpădat, director economic în cadrul SC CET Govora, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu dacă a fost cauzat un folos pentru sine sau pentru altul.
În dosarul în care DNA cere arestarea sa, senatorul Dan Șova este acuzat că a intervenit la Mihai Bălan, directorul general al CET Govora, pentru a încheia un contract de 10.000 euro lunar, cu o avocată.
Din această sumă Șova lua jumătate. Acum avocata respectivă este denunțătoare în dosarul de trafic de influență al senatorului.
Demnitarul a spus că un fost coleg de partid care i-ar fi intermediat contractele de asistență juridică cu CET Govora. Șova află astăzi dacă va fi reținut, după ce Comisia Juridică a dat aviz pozitiv la cererea DNA. Senatorul este acuzat că a cerut și primit mită 10.000 de euro pe lună.
În referatul cu propunerea de arestare preventivă transmis Senatului pentru aviz în vederea reținerii lui Dan Șova, procurorii DNA susțin că politicianul trebuie reținut deoarece a făcut trafic de influență o perioadă foarte îndelungată, timp în care a exercitat funcții de înaltă demnitate publică, ce impuneau acestuia „respectarea ansamblului de valori și principii constituționale”.