Gerald Schweighofer, a cumpărat Palatul Herberstein din Michaelerplatz

0

Schweighofer HolzindustrieProprietarul Schweighofer Holzindustrie, compania austriacă acuzată de tăieri ilegale de păduri în România, și-a cumpărat un palat la Viena care valorează 35 de milioane de euro

 
Proprietarul companiei producătoare de cherestea Schweighofer Holzindustrie, Gerald Schweighofer, a cumpărat Palatul Herberstein din Michaelerplatz.
Printre proprietarii palatului construit între anii 1896 și 1897 s-a numărat și Raiffeisen Bank, care l-a vândut în 2008 pentru 35.75 milioane de euro, scrie ZF.
Construcția este în stil baroc și a fost înălțată în locul vechiului Palais Dietrichstein-Herberstein, care a încercat să se adapteze la stilul aripii Michaelertrakt.
Afacerile companiei austriece în România sunt controversate. În presă au apărut mai multe dovezi potrivit cărora Schweighofer Holzindustrie prelucrează lemn tăiat ilegal în pădurile României.
Compania austriacă, care activează în România din 2003, când în timpul mandatului premierului Adrian Năstase s-a decis concesionarea pădurilor pentru 10 ani,  are cinci puncte de lucru: la Sebeș, Rădăuți, Siret, Comănești și Reci.
Legat de planurile pentru 2016, reprezentantul Holzindustrie Schweighofer spune că va urma o etapă de consolidare şi că doreşte păstrarea locurilor de muncă. Totalul investiţiilor efectuate până acum în România este de aproape 800 milioane euro.
Anul trecut, Holzindustrie Schweighofer a avut o cifră de afaceri de 2 miliarde lei şi un profit net de 294,24 milioane lei.

1 afisări

Lasă un răspuns

hot girl striptease sexy nude poledance desktop stripper

ADS*