pretzmic.ro
casarusu.ro/

- Advertisement -

starshiners.ro

- Advertisement -

- Advertisement -

Dan Voiculescu, urmărit penal pentru complicitate la şantaj

eurogsm.ro

- ADS -

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale față de Voiculescu Dan în sarcina căruia s-a reținut complicitate la infracțiunea de șantaj”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii susţin că Voiculescu era la curent cu activităţile lui Sorin Alexandrescu prin care acesta ar fi şantajat un reprezentant al RCS&RDS. „Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activitățile desfășurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoștință, atât de către inculpat cât și de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menționat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromițătoare ar trebui să fie difuzate și pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune și i-a indicat să manifeste precauție cu ocazia întâlnirilor și discuțiilor cu partea vătămată”, se arată în comunicatul citat.

Dan Voiculescu a venit luni la DNA, pentru a fi audiat în dosarul de şantaj în care sunt cercetaţi, printe alţii, fiica acestuia, Camelia Voiculescu, şi directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

„Mi s-a adus la cunoştinţă că aş fi complice. Eu n-am nicio treabă cu dosarul ăsta. Ca atare, lucrurile sunt complicate. Este o încercare de intimidare a presei, demult dorită. Este vorba de un conflict comercial între Antena Group şi RCS ce durează de 6 ani şi n-are nici o legătură cu penalul”, a declarat Voiculescu, după audiere.

„Problema Antenei este că e independentă, deranjează foarte mult, derajează şi competiţia pe plan profesional. La Antenă sunt oameni de o probitate morală şi profesională de necontestat. Pe unii dintre ei îi iubesc ca pe copiii mei. Lucrurile astea vin şi trec, deşi lasă urme”, a mai spus patronul Intact.

Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia, apar în dosarul de şantaj în care este implicat directorul general de la Antena 1, Sorin Alexandrescu şi administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

În referatul procurorilor, apare stenograma unei discuţii între Alexandrescu şi Dan Voiculescu privind contractul cu RCS.

Dan Voiculescu: Cum merge treaba cu RCS?
Alexandrescu: Lucrăm, deja avem pe post ceva. Deci lucrăm la ea.
Dan Voiculescu: Da. Bravo. Dar nu, cred că ar trebui în afară de pe post.
Alexandrescu: Da, da. Păi am făcut aia cu un scop, dar vă spun eu când ne vedem faţă în faţă.

Camelia Voiculescu a fost şi ea interceptată de procurorii DNA, dar indirect. Telefonul lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Grup, era ascultat în baza unui mandat emis de instanţe.

Sorin Alexandrescu a discutat în două rânduri cu Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, potrivit România TV. Ea este coordonatoarea principală a grupului de presa Intact.

Într-una din discuţii, Sorin Alexandrescu îi explică acesteia despre întâlnirea pe care a avut-o cu Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, cel care este denunţător în acest caz şi care ar fi fost şantajat. Alexandrescu îi spunea Cameliei Voiculescu despre rugămintea lui Ioan Bendei de a fi lăsat în pace în campania mediatică pe care Antena 3 o ducea împotriva companiei RCS&RDS.

Alexandrescu: Am avut o întâlnire cu cineva. Era foarte, foarte speriat că primise o adresă.
Camelia Voiculescu: Aşa.
Alexandrescu: Da. Foarte speriat. Şi domnule, dacă aveam ceva personal cu el. Ce să avem, Doamne fereşte! Şi pe urmă mi-a arătat despre ce este vorba.
Camelia Voiculescu: Da. Şi mă rog, bună întâlnirea?
Alexandrescu: În principiu, da. Îţi povestesc.

O a două discuţie între Sorin Alexandrescu şi Camelia Voiculescu a avut loc în luna mai. Atunci s-a discutat despre un plic, ocazie cu care Camelia Vociulescu a precizat numele lui Dan Voiculescu. A spus că şi tatăl ei i-a trasat o grijă, pe care Sorin Alexandrescu o avea în lucru.

Alexandrescu: Omul care a primit plicul e într-o oră aicea.
Camelia Voiculescu: Super ok! Adică super, mă rog, să vedem! Şi oricum trebuie să ai super grijă, te rog!? Ştii că… Acuma mi-a dat şi mie tata grija aia. Să mă suni şi pe mine după”

Acestea sunt interceptări care apar în referatul cu propunere de arestare pe care l-au făcut cei de la DNA şi în care îl acuza pe Sorin Alexandrescu de şantaj. Directorul Antena TV Grup l-a rugat pe Ioan Bendei să semneze un contract pe care şi l-a dorit grupul de presa Intact, altfel ar fi divulgat informaţii compromiţătoare. De-a lungul timpului, au existat mia multe promo-uri pe care Antena 3 le-a difuzat, în care se anunţa o anchetă jurnalistică de amploare care îi viza pe Mitică Dragimir şi compania RCS&RDS.

Acuzaţia era că RCS&RDS i-ar fi dat mită lui Mitică Dragomir, mai multe milioane de euro, pentru ca RCS&RDS să câştige licitaţia de difuzare a unor meciuri. sursa

VIZUALIZAT 32 ori,
 acai berry 900 apteka
 
Citește și
1 Comentariu
  1. […] Dan Voiculescu, urmărit penal pentru complicitate la şantaj […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: